Representerer tilbaketrekningen av de australske ARH Tigers en mulighet for ALAT?

15. januar kunngjorde Canberra seieren til det amerikanske AH-64E Apache Guardian-helikopteret å erstatte flåten av europeiske Tiger ARH-helikoptre innen 2025. Denne beslutningen, som er svært etterlengtet, setter en stopper for et mest anstrengt samarbeid mellom hæren og australske myndigheter og Airbus Hélicoptères, har de australske tigrene aldri oppnådd de operasjonelle målene som ble satt i den opprinnelige kontrakten. Australia planlegger å anskaffe 29 AH-64E for å erstatte sine 22 Tigers, som en del av et prosjekt kalt Land 4503 verdt 3,4 milliarder dollar, inkludert fly, et lager av deler, ammunisjon og simulatorer, samt trenings- og vedlikeholdsartikler. For de australske hærene er målet fremfor alt å øke interoperabiliteten med amerikanske styrker, mens spenningen fortsetter å øke med Beijing.

Dette er naturligvis en skuffelse for Airbus Hélicoptères og Tiger-programmet, som nå er redusert til 3 brukere, de 3 medlemslandene i programmet med Tyskland, Spania og Frankrike. Men vanskelighetene Australia møter i implementeringen av helikoptrene, setter ikke spørsmålstegn ved europeernes tillit til flyene deres, og sistnevnte har i stor grad bevist seg i kamp i Afghanistan, Libya eller Mali, med army Light Aviation-piloter. Og på bakken har ALAT HAD Tigers ingenting å misunne sine amerikanske kolleger, enten det gjelder rekkevidde, ildkraft, manøvrerbarhet eller motstand.

AH64E Apache Defense News | Australia | Konstruksjon av militære helikoptre
Australia har valgt kamphelikopteret AH-64E Apache Guardian for å erstatte sine 22 ARH Tigers.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Australia | Bygging av militære helikoptre

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler