De fem strategiske utfordringene i den franske forsvarsindustriens forsyningskjede

- Annonse -

For allmennheten koker den franske forsvarsindustrien ned til flere kjente store aktører, som Dassault Aviation, Thales eller Naval Group. Imidlertid representerer disse store selskapene bare en del av National Defense Industrial and Technological Base, eller BITD, som, selv om det er viktig, ville ha vanskelig for å etablere seg i Frankrike så vel som for eksport uten nettverk av underordnede tett og veldig kompetent behandling representert av Forsvarets forsyningskjede. Imidlertid, i dag, mellom virkningene av Covid-19-krisen, vanskelighetene med å finne en bankpartner eller visse ugunstige avveininger knyttet til internasjonale samarbeidsforpliktelser, er en betydelig del av denne forsyningskjeden i stor fare, og kan betydelig visne de neste månedene. Denne nøkkelkomponenten i den franske BITD er imidlertid kritisk på flere måter enn en.

1- Strategisk autonomi

Strategisk autonomi er et veldig populært begrep politisk i Frankrike i dag. Det ble spesielt fremhevet under den første bølgen av Covid, da franskmennene berørte oppløsningen av den nasjonale industrielle forsyningen, uten å kunne produsere masker, åndedrettsvern eller paracetamol. Som i det medisinske feltet, har store franske forsvarsbedrifter et økosystem av underleverandører og tjenesteleverandører som er avgjørende for deres aktivitet. Det er naturlig mulig å finne alternativer, noen ganger enda billigere, andre steder i Europa, i USA eller i Asia.

macron militærsykehus analyserer forsvar | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Underleverandørkjede for forsvarsindustri
Frankrike ble klar over sin industrielle sårbarhet under den første bølgen av Covid-krisen, og landet hadde ikke kapasitet til å produsere masker og andre åndedrettsvern det trengte, og de internasjonale forsyningskanalene var mettede.

LOGO meta defense 70 Analyses Défense | Budgets des armées et effort de Défense | Chaine de sous-traitance industrielle défense

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

- Annonse -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler