Hellas: Hva vil endre seg med ankomsten av Rafale

Det er endelig gjort! Greske myndigheter signerte offisielt i går, mandag 25. januar, ordren for 18 kampfly Rafale til F3R-standard, samt et stort parti ammunisjon og deler, alt for et beløp på 2,5 milliarder euro. Signeringen av denne kontrakten var lenge etterlengtet, og etablerer partnerskapet mellom Paris og Athen rundt forsvarsspørsmål, et partnerskap som har vist sin soliditet. under krisen mellom Hellas og Tyrkia om spørsmål om hydrokarbonutvinning i Egeerhavet i fjor høst. Men utover dette bilaterale forsvarsforholdet, ankomsten av Rafale innen de hellenske luftstyrkene, som vil strekke seg mellom 2021 og 2022, spesielt på grunn av utsettelse av leveranser av Rafale beregnet på luft- og romforsvaret i midten av neste år for å svare på den greske nødsituasjonen, vil betydelig endre maktbalansen i det østlige Middelhavet, spesielt overfor Tyrkia, et land som Athen har anspente relasjoner med.

I dag utvikler de hellenske væpnede styrkene seg konstant under trusselen fra en motstander med en mer enn betydelig numerisk fordel, med 3 ganger så mange soldater, dobbelt så mange pansrede kjøretøy og halvannen ganger så mange skip og kampfly. En slik maktbalanse er svært ugunstig for Athen, spesielt siden Tyrkia har en mye større demografisk pool, og området som skal forsvares for Athen er spesielt stort, og går fra Kypros til Øst-Thrakia, og inkluderer et stort antall befolkede øyer i Egeerhavet. Hav. Under disse forholdene må den hellenske generalstaben telle, i tillegg til treningen og besluttsomheten til sine soldater, solid politisk og folkelig støtte, og en teknologisk fordel som sannsynligvis vil kompensere for dens numeriske svakhet.

F16 Türkiye forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
De tyrkiske luftstyrkene stiller opp nesten 250 F-16 C / D-blokk 52, samt 48 F4E Phantom 2

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler