Sosial krigføring, denne nye trusselen mot vestlige demokratier

- Annonse -

Angrepet på Capitol av en gruppe opprørere 6. januar, på sidelinjen av slutten av Donald Trumps mandat, hadde effekten av et elektrisk sjokk for alle vestlige hovedsteder. Plutselig ble trusselen om konspirasjon, som til nå ble ansett som et epifenomen, absolutt alvorlig, men begrenset i sitt potensiale for skade, drevet til rangering av en stor trussel mot selve demokratiets og rettsstatens overlevelse. Fra da av foretok alle vestlige statsoverhoder handlinger for å prøve å kontrollere denne trusselen manipulert av noen få skruppelløse politikere og visse mennesker hvis status som sosial guru smigrer egoet.

Men utover disse massemanipulasjonene som kommer innenfra med politiske eller personlige mål, viser dette fenomenet også at den vestlige opinionen er svært sårbar for koordinerte handlinger som potensielt utføres av en fremmed nasjon, med sikte på å nøytralisere eller hindre et lands respons på det internasjonale scene, enten det er militært eller diplomatisk. I en tid da politiske beslutninger tas med det ene øyet på Twitter og det andre på en kontinuerlig nyhetskanal, utgjør den dyptgripende manipulasjonen av opinionen gjennom sosiale nettverk, ved bruk av teknikker som kombinerer sosial ingeniørkunst og massepsykologi mot et bakteppe av målrettet geomarkedsføring. et nytt teater i nasjonenes sammenstøt, samt en ny doktrine som vi i denne artikkelen vil kalle SocialWarfare.

1- Fra propaganda til sosial krig

Manipulasjonen av opinionen av en fremmed nasjon er ikke noe nytt. Dette er propagandaens rolle, og noen land har til og med blitt mestere i dette, både for å kontrollere sin egen opinion og for å skape feillinjer i deres potensielle motstandere. Under den kalde krigen ble europeiske kommunistiske, trotskistiske eller maoistiske partier i stor grad kontrollert av Moskva og Beijing. Men de var begge godt identifisert og segmentert av statlige tjenester, og de mistet raskt sin innflytelse etter hvert som den kalde krigen skred frem i tid. På den annen side hadde ikke den offentlige opinionen i et land i sin helhet vært så enkelt og raskt utsatt for massemanipulasjon siden fremkomsten av sosiale nettverk på Internett.

- Annonse -
assaultcapitol analyserer forsvaret | USA | Frankrike
Angrepet på Capitol for å forhindre validering av resultatene av det amerikanske valget og Joe Bidens seier ble følt som et dyptgående traume over Atlanterhavet.

LOGO metaforsvar 70 analyserer forsvar | USA | Frankrike

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

- Annonse -

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler