Biden-administrasjonen stanser våpeneksport til Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater

Som vi allerede har nevnt ved flere anledninger, manglet den tidligere amerikanske presidenten Donald Trump ikke feller for oppmerksomheten til sin etterfølger, både innen innenriks- og internasjonal politikk. Og saken om våpeneksportkontrakter til Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater er sannsynligvis en av de mest komplekse å håndtere for den nye leietakeren i Det hvite hus, ettersom rekken av komplikasjoner er mange, uansett hvilke alternativer som er valgt. Forutsigbart bestemte Joe Biden seg derfor for å starte med å utsette, med suspendere gjennomføringen av våpeneksportkontrakter til disse to landene, offisielt for å vurdere detaljene slik det er vanlig å gjøre for en ny administrasjon.

De to allierte til USA i Persiabukta er faktisk hovedpersonene, sammen med Iran, i krigen som har herjet i Jemen siden 2015, og tallrike rapporter fra FN og visse frivillige organisasjoner impliserer vestlig lagde våpen i angrep utført. av Saudi-Arabia og UAE som forårsaket mange sivile sivile sivile ofre i landet. Resultatene er ofte motstridende i følge kildene angående denne krigen, men det ser ut til at det er enighet om minimumstallet på 250.000 XNUMX døde, hvorav minst en fjerdedel vil være sivile, noe som skaper en dyp bevegelse av avvisning i den vestlige opinionen mot eksport av våpensystemer til Riyadh og Abu Dhabi.

F35 fabrikk Nyheter Forsvar | Militære allianser | Saudi-Arabia
UAE og Saudi-Arabia representerer utmerkede kunder for den amerikanske forsvarsindustrien, og bidrar til å bevare titusenvis av direkte arbeidsplasser knyttet til disse investeringene.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Alliances militaires | Arabie saoudite

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler