Hvis Athen favoriserer Rafale i F35, kan vi inkludere Hellas i FCAS?

Som skrevet i La Tribune journalisten Michel Cabirol, står greske myndigheter i dag overfor en delikat avgjørelse angående modernisering av luftflåten. På den ene siden ville Athen bli fristet av anskaffelsen av rundt førti F35A fra amerikanske Lockheed, for å styrke dens kompatibilitet med amerikanske styrker og NATO og for å få et fly designet spesielt for å eliminere motstanders luftforsvar. På den annen side utvidelse av flåten RafaleEtter den første bestillingen på 18 enheter signert for noen dager siden, ville være veldig fornuftig, både gitt de omfattende mulighetene til Rafale på tvers av hele luftkampspekteret, men også for å effektivisere vedlikehold og opplæring av sine piloter og vedlikeholdspersonell.

En av nøklene til beslutningen ligger i det industrielle aspektet. Hellas har faktisk en stor luftfartsaktør, selskapet Hellenic Aerospace Industrie, som vedlikeholder F16 og Mirage 2000 til det hellenske luftvåpenet, og som deltar i produksjonen av F16 som selges på den internasjonale scenen sammen med andre europeiske aktører. Selskapet deltar også i europeiske forskningsprogrammer, for eksempel Neuron kampdronedemonstratorprogrammet. De 40 nye flyene som greske myndigheter ønsker å anskaffe vil imidlertid ikke rettferdiggjøre implementeringen av et nytt samlebånd for montering av stedet, og heller ikke for Rafale, heller ikke for F35, og HAI vil derfor, i dette tilfellet, nok en gang bli redusert til rollen som underleverandør av programmer som den greske skattebetaleren vil betale store summer for for å utruste sine væpnede styrker mot Tyrkia.

F16block70 Hellas Nyheter Forsvar | Militære allianser | Jagerfly
Moderniseringen av greske F16-er til Block 70 Viper-standarden utføres av HAI direkte i Hellas, slik at Athen får tilbake en del av investeringen på 1,6 milliarder dollar.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheter | Militære allianser | Jagerfly

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler