US Navy studerer konseptet med et lett hangarskip for å erstatte super hangarskip i Ford-klassen

Rett før han ble satt ut av Donald Trump introduserte forsvarssekretær Mark Esper hans "Battle Force 2045"-plan, som foreslo å implementere innen 2045 en marinestyrke på 500 enheter, hvorav nesten 200 ville være autonome eller med redusert mannskap, for å kunne møte utfordringen den kinesiske marinen nå stiller. I tillegg til de mange autonome skipene og økningen i antall fregatter og ubåter, foreslo denne planen også erstatte noen av de svært dyre super-hangarskipene i Ford-klasse med lette hangarskip, ment å utføre mer spesifikke operasjoner som de ville være designet for.

Den amerikanske marinens generalstab hadde fra starten inntatt en reservert holdning til forsvarsministerens plan, uten å motsette seg den, men uten å vise overstrømmende entusiasme heller, selv om dette prosjektet ga en meget betydelig økning i kreditter beregnet på skipsbygging i årene som kommer. Beslutningene som Mark Esper hadde basert sitt prosjekt på, manglet faktisk strategisk dybde og teknologiske perspektiver. Det var med andre ord nødvendig å starte med å presist vurdere de eksakte driftsmessige konsekvensene av de teknologiske valgene som ble valgt før man implementerte dem.

F35B på USS America Defense News | Jagerfly | Militær marinekonstruksjon
Amerika-klassens LHA-er bruker opptil femten F35B-er om bord for å beskytte og støtte de amfibiske angrepsgruppene til American Marine Corps.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Militære marinekonstruksjoner

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler