SSBN3G: Bør vi gå tilbake til en 6-ubåt avskrekkende?

19. februar kunngjorde ministeren for de franske hærene, Florence Parly, lanseringen av designprogram for neste generasjon kjernefysiske missilubåter, ofte referert til med akronymet SSBN 3G, da det er tredje generasjon av denne typen nedsenkbare båter bygget av Frankrike. De 4 nye skipene vil være bevæpnet med 16 M51 interkontinentale ballistiske missiler med en rekkevidde på over 10.000 100 kilometer og hver bærer opptil ti atomstridshoder med en uavhengig bane på 6 kilotonn, XNUMX ganger kraften til bomben som ble sluppet på Hiroshima.

Denne kunngjøringen markerer Paris' ønske om å bevare sin strategiske uavhengighet så vel som dens evne til alene å sikre beskyttelsen av dens territoriale integritet og dets statsborgere, selv i møte med globale supermakter. Kunngjøringen fra Forsvarsministeren var ventet, siden den Republikkens president kunngjorde neste gjennomføring av programmet. Men det gir litt tilleggsinformasjon, for eksempel tidsplanen med en designfase på 5 år og idriftsettelse av det første fartøyet i 2035, budsjett med en første rate utgitt på € 5,1 milliarder, og format, siden ministeren kunngjorde at 4 SSBN 3G skal bygges.

Triumferende SSBN analyserer forsvar | Atomvåpen | Strategiske bombefly
Triomfanten SSBN må forbli uoppdagelig for å sikre avskrekkelsesoppdraget

Vi er ikke i tvil om nødvendigheten av dette programmet, og heller ikke om de fremtidige ytelsene til de nye ubåtene som vil dra nytte av erfaringen tilegnet av Naval Group, DGA og Technic Atom i design og implementering av ubåter med kjernefysisk fremdrift, enten de er Le Redoutable-klassen SSBN-er erstattet av Triomphant-klassen, og Rubis-klassen SSN-er erstattet av SSN i Suffren-klassen. På den annen side er formatet valgt av franske myndigheter, 4 skip, ellers tvilsomt. For hvis det faktisk tar opp antallet SSBN-er fra Triomphant-klassen som for tiden er i bruk, var dette formatet konsekvensen av en veldig spesiell sikkerhets- og geostrategisk situasjon på 2000-tallet, en situasjon som ikke lenger har mye til felles med dagens situasjon, og enda mindre med det som vil eksistere i 2035 og utover.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Atomvåpen | Strategiske bombefly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler