Er Middelhavsteatret igjen en sone med styrkekonsentrasjon?

Tradisjonelt, når man tenker på geografier under stress der mange militære styrker er til stede, er det vanlig å referere til Midtøsten og Persiabukten, eller mer nylig i det vestlige Stillehavet, spesielt rundt Kinahavet. På den annen side har middelhavsteatret, og spesielt i det østlige Middelhavet, som var mellom andre verdenskrig og slutten av 60-tallet et av de mest aktive områdene militært sett, siden sklidd, i den globale oppfatningen, mot status for et sikkert område. , som tillater betydelig kommersiell trafikk.

Men i løpet av de siste ti årene har mange nasjoner som grenser til Middelhavet, så vel som andre som ser det som et område med høy strategisk verdi, betydelig styrket sin marine luftfart i området, til det punktet å gjøre det til et område av Høy konsentrasjon. Av potensielle krefter og spenninger i årene som kommer. Funnet av gassfelt og bygging av gassrørledninger som knytter Europa til Midtøsten og Nord-Afrika, har i stor grad bidratt til denne utviklingen, og det samme har økningen til makten til autoritære og / eller intervensjonistiske regjeringer med ambisjon om å tegne det geostrategiske kartet over dette teatret.

Tyrkisk flåte

Tyrkisk militær aktivitet er åpenbart en viktig faktor av middelhavsteater. Under ledelse av president Erdogan, den tyrkiske marinen har således utført en rekke operasjoner både i Egeerhavet og i det østlige Middelhavet og på den libyske kysten, noen ganger skapt betydelige spenninger med den hellenske marinen, men også med de europeiske styrkene som har ansvaret for anvendelsen av våpenembargoen som er bestemt av FN om Libya. Den tyrkiske flåten gjennomgår en transformasjon, med de første skipene i MILGE-programM, spesielt de 4 korvettene til Ada-klasse, de første moderne nasjonalt produserte fartøyene av denne typen produsert av landets marineindustri.

Den tyrkiske flåten er en av de største i middelhavsteatret
Adv-klassekorvettene er de første skipene fra det nasjonale MILGEM-programmet lansert av president Erdogan.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Algerie | Militære allianser | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler