FCAS: Den franske regjeringen tar defensive posisjoner mot Berlin

I anledning av hans inngripen foran forsvars- og utenrikskomiteen i senatet Den 3. mars 2021 uttrykte administrerende direktør for Dassault Aviation, Eric Trappier, nok en gang sin irritasjon angående det fremtidige europeiske luftkampsystemprogrammet som samler Frankrike, Tyskland og Spania, og spesielt mot de enormt overdrevne kravene stilt av germanerne og iberiske myndigheter. Under sin intervensjon stilte den franske lederen også spørsmålstegn ved ledelsen av programmet og forhandlinger mellom stater av det franske generaldirektoratet for våpen og dets to tyske og spanske kolleger, men også av franske myndigheter.

Til min fordel har Eric Trappier faktisk antydet at konteksten og det politiske presset rundt forhandlingene mellom europeiske industrifolk har påvirket selve arten av diskusjonene mellom industrifolk i betydelig grad, og derfor kvaliteten på de innhentede avtalene. Og for å legge til at disse samme avtalene ble undertegnet for knapt et år siden med Tyskland og Spania, og som nettopp blir utfordret av Berlin og Madrid i dag, syntes nå å være svært ugunstig for Dassault Aviation, så vel som for den franske BITD som helhet, når de ble studert på fritiden. Med andre ord, overfor senatorene, fordømte Eric Trappier tydelig presset fra franske myndigheter og hastverket med forhandlingene for å komme til enighet, i en kontekst som han anser i dag for å være begrenset av overdreven entusiasme.

Modell av FCAS Defense News | Tyskland | Jagerfly
Siden signeringen av den første transjen av samarbeid rundt FCAS, har Tyskland og Spania flyttet linjene betydelig til deres fordel, både på industrielle og teknologiske områder.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Tyskland | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler