Kan Frankrike utvikle sine forsvarsprogrammer uten Tyskland?

I flere måneder har det ikke gått en uke uten at det har kommet ny informasjon stiller spørsmål ved Tysklands vilje til å holde ut i det ambisiøse samarbeidet når det gjelder forsvarsprogrammer som ble lansert for 4 år siden av president Macron og kansler Merkel, på spenningsalteret mellom USA og europeere, spesielt Tyskland, konsekvensene av president Trumps uforsonlighet i spørsmål om deling av forsvarsinnsatsen. Hvis Berlins krav i løpet av de siste to årene fortsatt kan se ut til å være knyttet til en annen oppfatning av forsvarsinnsatsen, den tordnende utflukten til den tyske forsvarsministeren, Annegret Kramp-Karrenbauer, til å gi et slag for franske håp om europeisk strategisk autonomi samme dag som det amerikanske valget, og rekkefølgen stadig mer overdrevne krav fra Berlin siden angående industriell deling av programmer eller åndsverk, lev liten tvil om Berlins nå åpenbare ønske om å sette en stopper for disse programmene.

Uansett om det er Eurodrone, FCAS-kampflyene, MGCS-stridsvognene, CIFS-artillerisystemet, MAWS maritime patruljefly og til og med Tiger 3, den ultimate versjonen av det europeiske kamphelikopteret, utgjør alle disse programmene i dag hjertet av den teknologiske og operative forventningen til de franske hærene og den nasjonale forsvarsindustrien i tiårene som kommer. Faktisk, hvis Berlin (og Madrid angående FCAS) skulle avslutte dette samarbeidet, er det liten tvil om at Frankrike da må utvikle seg selv, om ikke de samme programmene og utstyret, i det minste sine operative erstatninger. . Under disse forholdene, kan vi dra nytte av tilbakestillingen til 0 av disse strategiske og dimensjonerende programmene for å rette opp noen av deres mangler eller dårlig kalibrerte ambisjoner, og dermed designe og produsere utstyr mer tilpasset de operative behovene til de franske hærene og sannsynligvis bedre møte forventningene til internasjonal etterspørsel, for å øke budsjettmessig bærekraft?

En tidsplan basert på operasjonelle behov

En av hovedkritikkene som kan fremsettes mot fransk-tyske samarbeidsprogrammer er basert på timeplanen valgt av Paris og Berlin. Faktisk, FCAS som MGCS, CIFS og MAWS, alle tar sikte på å tas i bruk mellom 2035 og 2040. I tillegg har produsentene som har ansvaret for disse programmene allerede antydet at gitt de teknologiske ambisjonene som vises, men også den tungvinte bi- eller tri-nasjonale styringen av disse programmene, vil disse tidsfristene være svært vanskelige å respektere. Men samtidig tyder mange faktorer nå på at toppen av internasjonale spenninger, spesielt mellom USA og Kina, vil gripe inn i god tid før denne datoen. Men dersom det skulle bryte ut en konflikt, direkte eller indirekte, mellom de to supermaktene i Stillehavet og Det indiske hav, er det mest sannsynlig at sikkerhetssituasjonen i Europa, men også i Midtøsten, i Kaukasus og Afrika ville også forverres, og sannsynligvis ta Frankrike og dets europeiske allierte med seg.

Tyskland og Frankrike kunngjør hovedbanekampsystemet mgcs-kontrakt Tyskland | Forsvarsanalyse | Artilleri
MGCS-programmet skulle erstatte Leclerc-kampvognene i de franske hærene

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Tyskland | Forsvarsanalyse | Artilleri

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler