Strategisk gjennomgang: Storbritannia ser mot Stillehavet og styrker sin avskrekkende styrke

- Annonse -

Den britiske regjeringen til Boris Johnson presenterte 16. mars den første delen av den integrerte strategiske gjennomgangen, som kartlegger Storbritannias forsvarsbane for årene som kommer. London har åpenbart valgt en frivillig strategi, som bryter med den som har vært brukt siden slutten av den kalde krigen, for å møte de strategiske utfordringene som dukker opp rundt om i verden. Denne første delen omhandler de viktigste strategiske aksene som vil være pilarene i utviklingen av målene og midlene som tildeles Hans Majestets væpnede styrker i de kommende årene. Den andre delen, presentert neste uke, vil spesifisere de teknologiske og industrielle beslutningene som vil bli tatt for å gi substans til denne strategien.

Denne nye strategiske gjennomgangen er faktisk et dyptgående brudd med sine forgjengere, på mer enn én måte. For det første utpeker London nå sine potensielle motstandere ved navn, og bygger sin strategi for å konfrontere dem. Dermed er Russland klart identifisert som den mest sannsynlige militære motstanderen, mens Kina, hvis det også er kvalifisert som en potensiell motstander, nyter særlig hensyn på grunn av sin store økonomiske innflytelse og sin avgjørende rolle i spørsmål om kampen mot global oppvarming for eksempel. Responsen som London har til hensikt å gi på disse to truslene skiller seg imidlertid vesentlig fra den som ble implementert tidligere.

Hunter Class FFG type26 Forsvarsnyheter | Asia Pacific | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats
Royal Navy vil motta de neste årene 8 tunge Type 026 fregatter, men også 5 mellomstore Type 31 fregatter og sannsynligvis 5 andre mellomstore anti-ubåter Type 32 fregatter

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Asia Pacific | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

- Annonse -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler