Hvorfor favoriserer Tyskland det strategiske partnerskapet med USA?

- Annonse -

De siste ukene har fransk-tyske forhold rundt Forsvarets industrielle samarbeidsprogrammer begynt å ligne scenariet med en dårlig søramerikansk serie, med sin andel av kunstige vendinger og erklæringer ment å knuses i form av en cliffhanger. De siste hendelsene til dags dato, den bitre observasjonen fra franske tjenestemenn av vanskelighetene som ble møtt i diskusjoner rundt Tiger 3-programmet, med sikte på en mulig anskaffelse av AH-64E Apache-helikoptre av Berlin over Atlanterhavet, og de dype forskjellene mellom den franske visjonen og den tyske visjonen angående MGCS nye generasjons tankprogram. Det ser faktisk ut til at der Tyskland favoriserer en konservativ løsning basert på alliansen mellom en stormakt og betydelig rustning, søker Frankrike på sin side å favorisere mobilitet og urban kamp for å svare på sine fremtidige forpliktelser. Forresten var det nok å se side om side på Leclerc MLU og Leopard 2A7 for å få et lite inntrykk av denne antagonismen.

Den nye generasjonen MAWS maritime patruljeflyprogram er også i sentrum av bekymringene, med eksporttillatelsen gitt til FMS for 5 P8 Poseidon for Tyskland, og Frankrikes overraskende forslag om å låne ut 4 Atlantic 2-er som en holdingløsning. Det ser derfor ut til at Berlin i økende grad søker å favorisere sitt transatlantiske partnerskap på bekostning av det med Paris, og dette siden valget av Joe Biden til det amerikanske presidentskapet. Er denne observasjonen rent empirisk og knyttet til en fransk-fransk observasjonsskjevhet, eller er den basert på en objektiv og begrunnet virkelighet for Berlin? Det ser faktisk ut til at det er denne andre hypotesen som dukker opp på slutten av en metodisk analyse: Berlin kan i dag ikke distansere seg fra den amerikanske partneren, slik president Macron håpet uten å si med sin visjon om europeisk strategisk autonomi, av grunner som ikke er noen. annet enn økonomisk og budsjettmessig.

1600px RNLAF AH 64 Apache ved Oirschotse Heide Low Flying Area 36693386206 Tyskland | Militære allianser | Forsvarsanalyse
Tyskland vil vurdere å anskaffe AH64 Apache-angrepshelikoptre for å erstatte Tiger-helikoptrene som ble ansett for upålitelige av Bundeswehr

LOGO meta forsvar 70 Tyskland | Militære allianser | Forsvarsanalyse

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

- Annonse -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler