Japan er nå klar til å støtte USA for å beskytte Taiwan

Inntil nylig var den japanske doktrinen mot Beijing utelukkende basert på forhandlinger og god forståelse, til tross for noen ganger alvorlige uenigheter, spesielt rundt Senkaku-øyene som begge land hevdet, så vel som av Taiwan. På 2000-tallet klarte de to landene til og med å implementere samutnyttelse av undergrunnen rik på gass og olje rundt denne øygruppen, en måte å punktlig løse de territoriale konfliktene som motarbeidet dem og opprettholde økonomisk dynamikk. de to asiatiske dragene. Men i de siste årene, og spesielt siden den svært alvorlige innherdingen av kinesiske posisjoner til emnet Kinahavet og andre territorielle krav, har forholdet mellom de to landene gradvis blitt dårligere, og militære spenninger har naturlig nok fulgt motsatt bane. .

Fra nå av fortsetter møtene mellom skipene eller kampflyene til de to landene i den omstridte sonen å øke, til det punktet at japanske myndigheter nylig måtte endre sin doktrine for å bevare potensialet til flåten av F15J, overutnyttet til kom og møt flyene fra Beijing som kommer for å våge seg inn i luftrommet til Senkaku-øygruppen. Tokyo forble imidlertid svært reservert med hensyn til mulig bruk av sine baser av den amerikanske allierte dersom sistnevnte skulle gripe inn for å beskytte Taiwan mot kinesisk intervensjon. Forholdet mellom Taipei og Tokyo har faktisk sjelden vært godt, og inntil nylig så japanske myndigheter ikke positivt på fremveksten av taiwanske uavhengighetspartier siden begynnelsen av 2010-tallet, vel vitende om at dette ville utløse en potensielt farlig spiral i regionen. Er disse Beijings trusler om å angripe «alle amerikanske allierte i regionen» hva om Washington kom for å støtte Taiwan i møte med kinesisk militær inngripen, eller de stadig mer aggressive stillingene til de kinesiske myndighetene på den regionale eller internasjonale scenen? Faktum er at nå virker Tokyo klar til å støtte USA mot Kina for å forsvare Taiwan.

austin Kishi Japan Defense News | Militære allianser | FORENTE STATER
Møtet mellom forsvarssekretær Lloyd Austin og hans japanske kollega Nobuo Kishi tirsdag 14. mars tillot de to landene å forene sine synspunkter på forsvaret av Taiwan

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Alliances militaires | Etats-Unis

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler