Det fransk-tyske forsvarsindustrielle samarbeidet krystalliserer meninger i Frankrike

De siste ukene har fransk-tyske forsvarsindustrielle samarbeidsprogrammer, slik som FCASs nye generasjons kampflyprogram og MGCS kamptankprogram. møtte mange vanskeligheter. Foran en viss uforsonlighet og overdrevne krav fra Tysklands side, har den franske forsvarsindustrien, men også en betydelig del av den nasjonale opinionen, rustet seg opp i en fiendtlig holdning, med sikte på å beskytte forsvarsindustrien og noen ganger motsette seg selve prinsippet om europeisk samarbeid. Denne debatten, som hovedsakelig ble holdt på sosiale nettverk og i utvalgte komiteer, har i dag krysset en ny terskel, ved å bli eksponert direkte i nasjonal presse, gjennom harde fora fra begge leire.

De mest høylytte motstanderne av disse samarbeidsprogrammene er to grupper, MARS-gruppen og Vauban-gruppen, presentert som grupper av eksperter og personligheter fra La Défense og den industrielle og sivile verden, som samarbeider for å gi næring til debatten om fremtiden til La Défense nationale. Disse gruppene forsvarer vesentlig lignende posisjoner, basert på behovet for å opprettholde en sterk og autonom nasjonal forsvarsindustri, og på det faktum at samarbeid med Tyskland på forsvarsområdet er kontraproduktivt, ettersom politiske forskjeller, industrielle og til og med operasjonelle forskjeller mellom de to landene avvike.

FCAS Infographic 2019 Tyskland | Forsvarsanalyse | Jagerfly
I sin nåværende form må FCAS-programmet gi opphav til et kampfly som må kombinere fransk (allsidighet, ombord, kjernefysisk) og tysk (luftoverlegenhet, tung jagerfly) behov.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Forsvarsanalyse | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler