FCAS-programmet bryter ruten, uten å løse de grunnleggende problemene

- Annonse -

Etter flere uker med psykodrama på bakgrunn av økende spenninger mellom Tyske industrielle krav ansett som overdrevne av Frankrike, og stillingene som anses som autoritære for fransk industri ifølge Tyskland, programmet Future Air Combat System, eller FCAS, som samler Frankrike, Tyskland og Spania, har tilsynelatende kommet ut av sporet han hadde vært engasjert i i flere måneder, takket være spesielt til intervensjonen fra det franske senatet og dets forsvars- og utenrikskomité. I en sesjon som lignet parpsykoterapi, var de franske og tyske industrimennene i stand til tydelig å uttrykke sine forventninger, klager og bekymringer, slik at partene kunne finne en vei ut, og i slutten av forrige uke presentere et samarbeidsprosjekt rundt NGF (Next Generation Fighter)-pilaren og Propulsion-pilaren, de to stikkpunktene som blokkerte programmet.

Arten av avtalen som er oppnådd mellom Dassault Aviation og Airbus Defence and Space angående NGF er ennå ikke offentliggjort. Vi vet derfor ikke om det vil være en enkelt demonstrator bygget av Dassault Aviation, eller to demonstranter, den ene bygget i Frankrike, den andre i Tyskland av Airbus DS. På den annen side vet vi nå at det vil være Safrans M88-motor, den samme som driver Rafale, som vil utstyre denne demonstratoren, og ikke Rolls-Royce EJ200 co-utviklet av den tyske MTU, som foreslått av Berlin og Madrid, til tross for at den vesentlige delen av motoren, nemlig elektronikken og delene varme ved høyt trykk, ble designet av det britiske selskapet. For fremdriften av NGF ble prinsippet for joint venture mellom Safran og MTU etablert, franskmennene produserte de varme delene av motoren, tyskerne de kalde delene. Men gir disse avtalene virkelig langsiktige løsninger for å garantere bærekraften og effektiviteten til programmet i møte med de mange spørsmålene som er reist de siste ukene? Vi kan med rimelighet lure på dette...

Ror M88 Tyskland | Forsvarsanalyse | Jagerfly
NGF-demonstratoren vil bli drevet av Safrans M88-motor, som allerede utstyrer Rafale.

LOGO meta forsvar 70 Tyskland | Forsvarsanalyse | Jagerfly

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

- Annonse -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler