Er Sør-Koreas nye KF-21 Boramae en vellykket Joint Strike Fighter?

Bare XNUMX år etter gjennomføring av den første risikoanalysen, og mindre enn to år etter at monteringen startet, den første prototypen av det sørkoreanske KF-21 kampflyprogrammet, tidligere kalt KFX-programmet og offisielt kalt Bomamae (falk) under denne seremonien, ble offisielt presentert denne fredagen i Seoul foran en delegasjon på mer enn 250 sørkoreanske og utenlandske tjenestemenn. Det skal sies at alt i dette programmet er eksepsjonelt, så langt i hvert fall. Mens den sørkoreanske luftfartsindustrien for bare 30 år siden fortsatt knapt var i sin spede begynnelse, oppnådde den bragden å utvikle seg på litt over 10 år, og for mindre enn 8 milliarder dollar. , en første enhet som mildt sagt lovende, møte mange operasjonelle og budsjettmessige forventninger i Asia og rundt om i verden. Smidig, manøvrerbar, rask og utstyrt med avansert elektronikk ombord, KF-21, hvis enhetspris skal ligge på rundt 65 millioner dollar, dvs. prisen i fly-away tilstand av en F16V Viper, representerer det ikke hva Joint Strike Fighter-programmet burde vært, og dets avatar, F35A?

Det må sies det KF-21 har noe å forføre. Enheten er nesten 17 meter lang med et vingespenn på 11m20, og overskrider med 2 meter de 15 meter av Rafale eller F16, uten å være for tung, med en tomvekt på 11 tonn, 1 tonn mer enn Rafale, og en maksimal startvekt på 25 tonn, like mye som det franske flyet. Den drives av to General Electric F414-400 motorer, den samme som utstyrer Super Hornet, Gripen og den indiske Tejas, og gir den en tørr skyvekraft på nesten 11 tonn, og nærmere 20 tonn med etterforbrenning, og et veldig behagelig kraft-til-vekt-forhold. Denne konfigurasjonen vil tillate den å nå en maksimal hastighet på 1400 knop, eller Mach 1,81 i henhold til data levert av DAPA, det sørkoreanske våpenbyrået. Selvstendigheten, taket og stigningshastigheten gjenstår på sin side fortsatt å være nøyaktig etablert. Faktisk, i motsetning til en utbredt vane i det militære luftfartsfeltet, overselger ikke den sørkoreanske produsenten KAI, mer enn landets myndigheter og DAPA, de operative evnene til deres siste tillegg. Det ville til og med vært motsatt, for til tross for et stealth-design, og en sannsynlig supercruisekapasitet, og avansert elektronikk om bord, presenteres flyet som tilhørende generasjon 4,5, XNUMX, som er vesentlig det samme som det som Lockheed Martin-kommunikatører var snille nok til å klassifisere Rafaleden Typhoon eller Gripen.

KF21 forsamling Forsvarsnyheter | Jagerfly | Hærens budsjetter og forsvarsinnsats
Det tok bare 10 år og €8 milliarder å designe og sette sammen den første prototypen av KF21 Boramae, som i seg selv representerer en bemerkelsesverdig ytelse for en enhet med denne ambisjonen.

Elektronikken ombord er utvilsomt et sterkt punkt ved KF-21, og en bemerkelsesverdig tour de force for den sørkoreanske luftfartsindustrien. Faktisk autoriserte USA Lockheed-Martin og General Electric til å støtte KAI og DAPA i dette programmet, men la ned veto mot 4 kritiske teknologier, nemlig AESA-radaren, IRST infrarøddeteksjonssystemet, krigssuitens elektroniske selvforsvar og infrarød sikting pod. Sørkoreansk industri måtte derfor utvikle disse 4 teknologiene som utstyrer KF21-brønnen, innenfor en bemerkelsesverdig kort tidsramme. Som sådan er nesten 63 % av flyene i dag designet av sørkoreansk industri, inkludert flyet og alle systemene, som representerer 12.000 550 jobber i mer enn 16 selskaper, 11 universiteter og 10.000 laboratorier, noe som markerer den samlede innsatsen generert av dette programmet i landet. Når industriproduksjonen starter, vil ytterligere XNUMX arbeidsplasser skapes ifølge sørkoreanske myndigheter, mens det vil bli gjort en innsats for å redusere den teknologiske avhengigheten til programmet, spesielt innen drivgass.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler