USA kan beseire Kina, men med våpen som ikke eksisterer

Å motarbeide en offensiv mot Taiwan er i dag en av, om ikke hovedanliggendet til de amerikanske væpnede styrkene. Dessverre, selve mange krigsspill de siste årene har laget om dette emnet er neppe oppmuntrende, de amerikanske hærene blir regelmessig presset tilbake og den uavhengige øya faller i hendene på Beijing i de fleste tilfeller. Mange alternativer og innovasjoner testes nå for å prøve å svare på denne utfordringen, for eksempel med mindre, svært mobile og bedre koordinerte enheter som anbefalt av de nye doktrinene fra marinene et av den amerikanske hæren, samtalen til robotskip og droner for den amerikanske marinen, og bruk av hypersoniske missiler og av en "All domain" kooperativ forpliktelsesdoktrine for det amerikanske luftvåpenet. Men igjen, kontoen ser ikke ut til å være der.

Det amerikanske flyvåpenet kunngjorde imidlertid forrige uke at de hadde oppnådd oppmuntrende resultater under de siste simuleringene. I en detaljert artikkel, journalist Valerie Insinna omtalt i Defense News alle valgene som førte til dette resultatet, spesielt det med massiv bruk av våpen som i dag enten er under utvikling eller som rett og slett ikke eksisterer. Dette er tilfellet med det amerikanske luftforsvarets nye generasjon NGAD jagerfly, et program i de aller tidligste stadiene av utviklingen, og som USAF avslørte i det skjulte et grafisk bilde i sin halvårlige rapport om oppkjøpene, men også om den fullstendige integreringen av "All-Domain"-doktrinen som for tiden er under utvikling, Skyborg kampdroner, langdistanse hypersoniske våpen, samten ny lett midtgenerasjonsjager, demonstrerer grensene for visse programmer presentert som allvitende, som F35.

NGAD img Forsvarsnyheter | Amfibisk angrep | Jagerfly
Det amerikanske flyvåpenet har gitt ut en visualisering av sitt nye Next Generation Air Dominance-program. Slik programmet står, er det umulig å forutsi at den endelige enheten faktisk vil ligne dette bildet, spesielt siden NGAD-programmet ser ut til å være på vei mot ikke en ny enhet, men et sett med komplementære spesialiserte enheter som deler samme teknologiske base.

Faktisk vil den konstante trusselen som kinesiske jagerfly vil utøve på støttefly, spesielt tankfly, tvinge det amerikanske flyvåpenet til å bruke fly med tilstrekkelig rekkevidde. For å oppnå dette, og utføre offensive handlinger over Taiwan eller kinesisk jord, ville F35A da måtte bruke ytterligere tanker, og ødelegge dens antatt mest effektive ressurs, nemlig stealth. Faktisk måtte USAF F35A i denne simuleringen begrenses til langdistanseangrepsoppdrag, som F15EX, eller til oppdrag mot kinesiske skip og fly innenfor omkretsen av flyet, noe som tvang de amerikanske planleggerne til å bruke andre fly for å utføre offensive handlinger, som F22 som dette ikke er hovedfunksjonen for, og fremfor alt NGAD, som derfor viser seg stadig viktigere på mellomlang sikt for å kompensere for svakhetene i det amerikanske offensive systemet.

I tillegg, og for å minimere effektene av kinesiske angrep på allierte militære flyplasser, bestemte USAF, i denne simuleringen, å spre sine styrker så mye som mulig over alle tilgjengelige flyplasser, for å redusere effekten av et massivt angrep på en av dem. Også her kan fly med tungt og komplekst vedlikehold, som F35 og F22, lett bli handikappet, fordi de rett og slett ikke var designet for å operere i et så nedbrutt og rustikk miljø. Derav interessen for å ha et nytt fly, generasjon 4.5, som USAF forespeilet, for å erstatte dets F16-er på dette nivået, som er for sårbare for kinesisk forsvar, men hvis logistiske fotavtrykk ville være mye lettere og større rustisitet sammenlignet med tyngre og mer. moderne fly, som F35A.

Valkyrie Altuis Drones Gigones News Defense | Amfibisk angrep | Jagerfly
For å oppnå den simulerte fordelen, måtte det amerikanske flyvåpenet bruke utstyr som ennå ikke er i tjeneste, for eksempel dronene av typen Loyal Wingman utviklet som en del av Skyborg-programmet.

Bruken av droner er også en nøkkelfaktor for å lykkes med å konfrontere kinesiske styrker i et slikt scenario. Faktisk, selv med de teknologisk fordelaktige hypotesene som ble tatt i bruk under de siste simuleringene, er de simulerte tapene av en slik konflikt, i menn og utstyr, svært høye, ute av proporsjon med de som ble registrert under de siste konfliktene som markerte det 20. århundre, som under operasjoner i Irak og Serbia. Bruken av droner av typen «Loyal Wingman», hvis reduserte kostnader gjør det mulig å akseptere deres ødeleggelse for å oppnå en taktisk fordel, viser seg derfor avgjørende, både menneskelig og økonomisk, i møte med kinesisk forsvar.

Hovedmålet med denne simuleringen, som ikke er i sin første iterasjon, er fremfor alt å evaluere de forskjellige taktiske og teknologiske alternativene som er tilgjengelige for de amerikanske hærene, i en stor konflikt og et komplekst scenario, som The Defense of Taiwan. Disse har vist, gjennom årene, at dagens amerikanske militærmakt ikke var designet for en konfrontasjon mot et land som Kina, mens omvendt, Beijing organiserte og dimensjonerte sitt militære verktøy for dette eneste formålet. Spenningen som vi har sett i to år i Pentagon, med fremme av nye doktriner, akselerasjonen av visse teknologiske programmer og stadig mer anspente voldgiftssaker mellom kongressen, industrimenn og militæret, er resultatet av resultater som er mer enn bekymringsfulle for disse krigsspillene .

R37M skyte Nyheter Defense | Amfibisk angrep | Jagerfly
I likhet med Kina har Russland utviklet en betydelig kapasitet til å undertrykke motstandsstøttefly, som Awacs og tankfly, med for eksempel det svært langdistanse R37M Air-to-Air-missilet som nylig ble kvalifisert om bord på Su-Russiske 35S.

For, la oss ikke ta feil, det som er sant for Kina angående Taiwan er like sant for Russland angående Ukraina, eller til og med de baltiske landene eller den skandinaviske halvøya. Hvis det skulle oppstå en konflikt i Sentral- eller Øst-Europa, ville alle NATOs militære flyplasser øst for en linje som går gjennom London og Paris faktisk være mål for russiske missilangrep, som tvinger til en stor spredning av fly, og for oppdrag utført fra mye lenger unna av vestlig jagerfly. På samme måte vil tank- og luftovervåkingsfly være de første målene for russiske Su-35, Su-57 og Mig-31 bevæpnet med langdistanse luftvernmissiler som R-37M spesielt designet for dette oppdraget. Fra da av vil de tallrike F35A-ene som er anskaffet av flere europeiske luftstyrker, og presentert av Lockheed og det amerikanske utenriksdepartementet som det ultimate kampflyet, vise seg å være like handikappet til å forsvare Europa som de er i forsvaret av Taiwan.

Mens europeiske hærer i dag er utformet og modellert for engasjementer som ikke er relatert til den høye intensiteten i en konflikt mot NATO og Russland, har sistnevnte på den annen side, siden 2008 etter krigen mot Georgia, engasjert dyptgripende reformer for nettopp å forberede denne typen konflikt. Med hensyn til samtidig utvikling av spenninger i Ukraina og rundt Taiwan de siste ukene viser det at Beijing og Moskva sannsynligvis vil koordinere for å hemme USAs militære respons, og dermed sikre en mer enn betydelig taktisk fordel.

FCAS 2 Forsvarsnyheter | Amfibisk angrep | Jagerfly
Tidsplanen for europeiske programmer, som FCAS og MGCS, fremstår stadig mer i utakt med realiteten til geopolitisk og teknologisk utvikling i truslene som kan ramme Europa.

Derfor kan vi stille spørsmål ved, som vi har gjort ved flere anledninger om Meta-Defense, relevansen av de store programmene som Frankrike og europeerne deltar i i dag, spesielt når det gjelder tidsplan. Enten de er nye tunge panserkjøretøyer som er i stand til å møte kravene til den moderne teknologiske slagmarken, spesielt i møte med droner, bortkommen ammunisjon og langdistansepanserraketter, eller luftkampsystemer som er i stand til å trosse den russiske flerlagsintegrerte luftvernforsvar, vil dette utstyret sannsynligvis være nødvendig mye tidligere enn 2035 eller 2040, som planlagt i dag. Slik sett bør lærdommene fra US Air Forces simuleringer mot Taiwan tjene som et elektrisk sjokk i Europa, slik tilfellet er i USA, og spesielt i Frankrike, den eneste atomnasjonen på kontinentet, på samme måte som de ser ut til å ha blitt assimilert av Storbritannia å dømme etterNoen ganger radikale orienteringer fra den nye integrerte strategiske gjennomgangen.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler