Russlands PAK DA strategiske bombeflyprogramambisjoner avslørt

- Annonse -

Godt påbegynt i begynnelsen av forrige tiår, er det russiske strategiske bombeflyprogrammet PAK DA, ment å erstatte fra 2027 den antidiluvianske Tu-95 Bear som fortsatt er i tjeneste i Moskvas strategiske arsenal, fortsatt svært mystisk, og lite informasjon har faktisk blitt avslørt om den, uten at det er mulig å bedømme dens sannhet. En artikkel publisert på nettstedet RIA Novosti gir en litt mer opplyst visjon om hva dette nye flyet vil være, som vil utvikle seg sammen med Tu-160M ​​Black Jack strategiske bombefly og langdistanse supersoniske bombefly Tu-22M3M Backfire-C kl. begynnelsen av neste tiår.

Til tross for noen interessante nye data avslørt i denne artikkelen, forblir konturene til dette programmet uklare. Det beste vi vet er at enheten vil bli utformet i form av en subsonisk flygende vinge, en form som nå ser ut til å være avgjørende for denne typen enheter, siden den beholdes av Northrop-Grumman for B21 Raider Amerikansk, så vel som av Kinesiske Xian for H-20-programmet ment å erstatte H-6 til Beijings strategiske luftstyrker. Denne formen for fly, arvet fra tysk forskning før og under andre verdenskrig, spesielt med Hortens Ho 229-prototype, tilbyr svært høy aerodynamisk ytelse samtidig som den tillater transport av store mengder drivstoff, noe som gjør den til en perfekt kandidat for langdistanse. strategiske bombefly. Fraværet av horisontale og vertikale kanter reduserer også effekten av elektromagnetisk resonans i møte med UHF- og VHF-bølger fra visse radarer, noe som gjør enheten mer egnet for stealth.

horten ho 229 1944 Forsvarsnytt | Strategiske våpen | Strategiske bombefly
En av 3 Horten Ho 220 prototyper i 1944 under tester i Tyskland.

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Strategiske våpen | Strategiske bombefly

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

- Annonse -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler