Frankrike posisjonerer seg ved siden av Hellas under Iniochos 2021-øvelsen

Siden slutten av 80-tallet har Hellenic Air Force organisert hvert år Iniochos-øvelsen, ment å forbedre interoperabiliteten til sine enheter med de til sine allierte. Men årets øvelse, utpekt Iniochos 2021, får en mye større dimensjon enn tidligere år, mens spenningen mellom Ankara og Athen fortsatt er svært høy. Derfor, for de greske myndighetene, fremstår denne øvelsen som en måte å bringe sammen sine nærmeste allierte, og for å vise sine tyrkiske kolleger at Hellas, langt fra å være isolert, kan stole på støtte fra mektige internasjonale partnere, hvis situasjonen ble forverret i Egeerhavet.

Som et resultat tok Athens allierte turen, noen ganger i kraft, for å delta i denne øvelsen i år. USA, tradisjonelle partnere, sendte fire F-16-er, samt et tankfly og et MALE Reaper-dronesystem. Spania sendte en avdeling av F/A 18-er, De forente arabiske emirater sine F16-er, Israel en avdeling av F15-er og F16-er, og Kypros utplasserer et AW139-helikopter. Men det er den franske avdelingen som utvilsomt setter sine spor, med ikke mindre enn 6 Rafale B/C og 5 Mirage 2000D fra luft- og romstyrken, samt 5 Rafale M fra Naval Aeronautics, det vil si 16 kampfly utplassert samtidig for en enkelt øvelse. En slik innsats hadde ikke blitt observert på mange år i Frankrike.

et fly rafale forbereder seg på å lande på dekket til hangarskipet Charless de Gaulle 9. mai 2019 i Det indiske hav utenfor kysten av Goa 6178270 Defense News | Militære allianser | Jagerfly
5 Rafale Marinen reiste også til Hellas for Iniochos 2021-øvelsen, selv om Charle de Gaulle og dens Embarked Air Group er på oppdrag.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Militære allianser | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler