Joe Biden motstår sin venstre fløy og opprettholder et forsvarsbudsjett for 2022 på $ 715 milliarder dollar

Mye mer enn i de fleste vestlige land er det årlige Pentagon-budsjettet en ekstremt vanskelig politisk øvelse i USA. Definert av administrasjonen på plass, blir det senere omfattende endret av den amerikanske kongressen, basert på kriterier som noen ganger er langt unna forsvarskrav, og gir opphav til intense forhandlinger bak kulissene som skal stemmes over. Utarbeidelsen av budsjettet for 2022 var intet unntak fra regelen i år. Fanget mellom venstre fløy av det demokratiske partiet, representert blant annet av senator Bernie Sanders, en tilhenger av en svært betydelig reduksjon i militærbudsjettene for å finansiere amerikanske sosiale programmer, og av et republikansk parti fokuserte på målet om en årlig økning på 5 % over inflasjonen måtte den amerikanske presidenten ta et oppgjør med sine partnere, spesielt siden han ikke har et klart flertall i Senatet for å støtte teksten hans. Faktum, beløpet presentert, dvs. $ 715 milliarder dollar11 milliarder dollar mer enn for 2021 (ikke kompenserer for inflasjon), presenterer seg selv som et kompromissbudsjett, men også et overgangsbudsjett.

For utover de politiske begrensningene og presset fra lobbyister fra alle sider som streifer rundt i korridorene til Capitol, måtte Joe Biden fremfor alt svare på de stadig mer presserende forventningene til den amerikanske generalstaben, som alle samtidig har startet store moderniseringsprogrammer. forbruker av kreditt, selv om budsjettmessig bærekraft ikke var garantert. Dermed er den amerikanske hæren forpliktet til sitt superprogram BIG 6, med henvisning til det berømte BIG 5-programmet som fødte Bradley-infanteri-kampkjøretøyet, M109 Paladin selvgående pistol, Patriot luftvernsystemet og UH60 Black Hawk-manøvreringshelikopteret på begynnelsen av 70-tallet, og som bidro til å gi American Army en viss teknologisk fordel på slagmarken i flere tiår.

Pacific Theatre Best Warrior Competition 2017 Army photo Defense News | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Utplassering av styrker - Gjenforsikring
UH60 Black Hawk var en av de 5 utstyrsdelene utviklet i BIG5-programmet på begynnelsen av 70-tallet, for å sikre transformasjonen og utviklingen av den amerikanske hæren for å møte utfordringene fra den kalde krigen på slutten av Vietnamkrigen

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheter | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Utplassering av styrker - Gjenforsikring

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbudet gjelder fra 10. til 20. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler