De australske hærene støtter også det verste i årene som kommer over Taiwan

For noen uker siden estimerte admiral Phil Davidson, sjef for amerikanske styrker utplassert i Stillehavet, offentlig at vi fra nå av burde forvente at Beijing starter militær aksjon for å ta Taiwan med makt innen 2027. Ifølge den amerikanske generaloffiseren vil People's Liberation Army faktisk i de kommende årene ha de militære midlene som er nødvendige for å gjennomføre dette oppdraget, takket være en spesifikk global innsats fra kinesiske myndigheter for å oppnå dette. Åpenbart, Australske hærer deler de samme bekymringene, og har startet en strategisk refleksjon, samt øvelser, for å møte den.

Dermed har øvelsene som de australske væpnede styrkene deltar endret seg vesentlig i naturen de siste månedene for å eksplisitt forberede seg på scenarier med høy intensitet mot Kina, til støtte for amerikanske eller allierte styrker. Dette var tilfelle med Øvelse Cope North 2021, som ble holdt rundt den amerikanske basen i Guam i februar i år, og som var basert nettopp på denne typen hypoteser, inkludert risikoen for kinesiske forebyggende angrep ved bruk av ballistiske missiler og kryssermissiler for å nøytralisere de allierte luft- og marinekapasitetene i region. For å svare på denne stadig mer alvorlige trusselen, trente Royal Australian Air Force, i likhet med de amerikanske luftstyrkene til US Air Force, US Navy og Marines, i nesten en uke for å implementere flyene sine fra avsidesliggende områder, vel vitende om at Anderson Field flybase i Guam, som den i Tindal i de nordlige territoriene i Australia, vil være blant de første målene som blir hardt rammet i tilfelle en konflikt med Beijing.

RAAF F 35 Militære allianser | Forsvarsanalyse | Australia
Australia har bestilt 72 F35A for å erstatte sin F/A 18 Hornet-flåte, hvorav 40 fly allerede er levert. Canberra kan øke antallet bestilte F35-er til 100 fly.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Alliances militaires | Analyses Défense | Australie

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler