Den kinesiske marinen innrømmer 3 store skip til tjeneste på en dag

Det er symboler som alene beskriver evolusjonene som pågår i verden. Dette var tilfelle i juli 2020 da Russland lanserte nesten samtidig byggingen av 2 prosjekt 23900 angrepshelikopterskip, 2 prosjekt 22350 Admiral Gorshkov fregatter og 2 prosjekt 885-M Yassen atomubåter. Det var det samme 23. april 2021, da Sjøforsvaret til Folkets frigjøringshær innrømmet aktiv tjeneste i anledning 72-årsjubileet for opprettelsen, et angrepshelikopterskip, en tung destroyer og en ubåt. samme dag, dvs. 3 av de kraftigste krigsskipene som seiler i dag, i nærvær av selveste president Xi Jinping, som den store arkitekten bak den kinesiske marinens maktøkning de siste årene (velkomstbilde).

Helikopterskipet Type 075, den første enheten i sin klasse som ble tatt i bruk, fikk ved denne anledningen dåpsnavnet Hainan fra navnet på en øyprovins i Sør-Kina, samt skrog nummer 31. Dette skipet var på nesten 40.000 XNUMX tonn. ble lansert i september 2019, og vil slutte seg til den sørlige flåten, den samme som vender mot Taiwan. Den har 7 landingspunkter for helikoptre, og skal i tillegg til 30 roterende vinger kunne ta fatt på opptil 1200 mann og deres utstyr, inkludert pansrede kjøretøy, for amfibiske angrepsoppdrag. I tillegg til flydekket har den en base for landingsfartøy eller type 726A angrepsluftputefartøy. To andre skip, av minimum 8 som vil utgjøre klassen, er allerede lansert, det første har fullført sine sjøprøver etter lansering i april 2020, den andre ble lansert i januar 2021.

type075 Forsvarsanalyse | Atomvåpen | Militære marinekonstruksjoner
helikopterskipet Hainan under opptak til aktiv tjeneste, med 6 Z8 tunge helikoptre på flydekket

LOGO metaforsvar 70 analyserer forsvar | Atomvåpen | Militær marinekonstruksjon

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler