Royal Navy for å sende 165.000 tonn diplomati til Stillehavet

Åpenbart, britiske myndigheter som Royal Navy vil gjøre den første langsiktige operasjonelle distribusjonen av deres nye hangarskip, HMS Queen Elizabeth, til en milepæl og symbolsk begivenhet. Faktisk vil transportgruppen som vil seile neste måned for et 28-ukers oppdrag i Det indiske hav og Stillehavet, bestå av ikke mindre enn 8 store britisk-klassifiserte skip, som representerer en total tonnasje på 165.000 18 tonn, høyere til den globale målestokken til marinesoldater som Tyrkia eller Brasil. Ikke mindre enn 35 FXNUMXB-er vil gå ombord påe HMS dronning Elizabeth, inkludert 8 som tilhører Royal Air Force og 10 til US Marines Corps, og 14 Merlin og Wildcat helikoptre vil fullføre det britiske systemet, også støttet av en US Navy destroyer, USS The Sullivans, og en fregatt fra Royal Dutch Navy, HNLMS Evertse, to skip som allerede hadde eskortert dronning Elizabeth under Joint Warrior-øvelsen i oktober 2020.

Konkret vil marinegruppen som skal seile i mai fra Portsmouth bestå av, i tillegg til 65.000 tonn hangarskip HMS Queen Elizabeth, hvorav dette vil være den første operasjonelle utplasseringen, av to Type 45 luftvernvernere på 7500 tonn, HMS Diamond og HMS Defender, hver bevæpnet med 48 Aster 15/30 raketter, av to Modernisert fregatter mot ubåter Type 23 på 5000 31.500 tonn, HMS Kent og HMS Richmond, 37.000 XNUMX tonns hjelpeskipet RFA Fort Victoria, det nye XNUMX XNUMX tonns hjelpeskipet RFA Tidespring, samten atomangrepsubåt av smart klasse. Totalt vil Royal Navy derfor distribuere 28% av fregattene og ødeleggerne, 20% av ANS-flåten og 30% av hjelpeflåten i dette eneste oppdraget, men også 38% av 21 F35B levert og til dags dato, og mer enn 23 % av flåten av marinehelikoptre. Det er den største utplasseringen av britiske marinestyrker siden Falklandskrigen i 1982.

HMS Duncan Type 45 2 Forsvarsnyheter | Militære allianser | Jagerfly
Type 45-ødeleggerne er blant de kraftigste enhetene til luftvernoverflaten som er tilgjengelige i dag, takket være deres SAMPSON-radar og PAAMS-system bevæpnet med 48 Aster 15 og Aster 30 luft-raketter

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Militære allianser | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler