Det franske Forsvarsdepartementet publiserer en revisjon av Strategic Review 2017

Da han ankom Elysée, beordret president Emmanuel Macron utarbeidelse av en strategisk gjennomgang med sikte på å sette inn målene for den nye Militær programmeringslov 2019-2025. Hvis intensjonen absolutt var den rette, vil begrensningene som omgir utformingen av dette dokumentet, spesielt respekten for formatet til hærene som ble etablert i hvitboken fra 2013, samt budsjettrammen, sikkert øke, men allerede fastsettes. , har sterkt begrenset de forventede fordelene med øvelsen. Som man kunne forvente, viste den strategiske gjennomgangen som ble presentert høsten 2017, å være ekstremt konsensus og gikk glipp av flere viktige punkter, som for eksempel tilbakekomsten av høyintensivt engasjement, den svært raske fremveksten av Kina og Russland, eller til og med ankomsten av nye forstyrrende teknologier.

På den annen side, og så å si mot alle odds, forpliktelsene som ble gitt under valgkampen av kandidat Macron, ble respektert svært nøyaktig av påfølgende regjeringer siden 2017, og loven om militær programmering 2019-2025 har til nå blitt respektert til punkt og prikke, inkludert på budsjettområdet. Denne militære programmeringsloven ga, så snart den ble utarbeidet, en "revisjon"-klausul i 2021, for å tilpasse rammen og anvendelsen til utviklingen observert de siste årene. Det er nettopp i denne sammenheng at Forsvarsdepartementet for noen dager siden offentliggjorde en revisjon av den strategiske gjennomgangen, ment å ramme denne gjennomgangsklausulen, og dermed tilpasse LPM til virkeligheten til den svært allsidige og utviklende trusselen de siste årene. Nok en gang var intensjonen god, men nok en gang ser det ut til at de politiske begrensningene som styrer øvelsen har tømt den for mening.

scaf N10 Forsvarsnyheter | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Luftstyrker
Tidsplanene for europeiske programmer som FCAS eller MGCS er ikke tatt opp i den nye strategiske gjennomgangen for 2021

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Luftstyrker

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler