Type 056A, Gowind 2500, Ada ..: Hva er moderne Corvetter verdt?

Under andre verdenskrig var datidens moderne korvetter skip med begrenset tonnasje, 1000 tonn for de svært produktive Blomsterklasse av Royal Navy, ment å eskortere konvoier mot ubåttrusler og sikre kysten.

Gjennom årene bleknet korvetter fra flertallet av store moderne mariner, erstattet av tyngre og mer allsidige fregatter eller rimeligere missilpatruljebåter, mens trusselen på kysten bleknet og krav til antiubåtkrigføring ble håndtert mer av ubåtene selv, og maritime patruljefly.

Men de siste årene har mange mariner, inkludert de største, blitt interessert i korvetter igjen, og tilbudene for denne typen fartøy har mangedoblet seg.

I denne artikkelen vil vi presentere de operative egenskapene og ytelsen til 8 moderne korvettmodeller: den tyske K130 Braunschweig, den kinesiske Type 056A, den franske Gowind 2500, den israelske Sa'ar 72, den amerikanske LCS, den russiske Gremyashchiy, den svenske Visby og tyrkiske Ada.

Tyskland: K130 Braunschweig Class Corvettes

Beregnet på å erstatte Guépard missilpatruljebåter, korvetter K130 Braunschweig ble også pålagt å ha kapasiteter som tillater utplassering på åpent hav. De første 5 skipene i klassen gikk i tjeneste mellom 2008 og 2013, mens en andre bestilling på 5 skip ble plassert i 2019, med det første skipet som ble levert i 2023.

K90-ene er 1850 meter lange og veier 130 tonn og er mer imponerende enn mange av skipene som presenteres her. Bevæpning av K130, begrenset så ofte på tyske skip, består av en imponerende 76 mm kanon, to lette 27 mm BK-27 kanoner, 4 RBS-15 anti-skip missiler med en rekkevidde på 75 km, samt 2 luft selvbeskyttelsessystemer Close SeaRAM med 21 missiler hver. Et laser anti-dronesystem er under utvikling av MBDA og Rheinmetall for disse korvettene.

Moderne korvetter som den tyske K130, gir mange oppdrag fra kystforsvar til anti-ubåteskorte

Selv om den er utstyrt med en plattform som kan romme et middels helikopter, kan flyhangaren i Braunschweig kun romme lette Skeldar-droner. Korvetten har en TRS-3D-radar designet av Cassidain, men den har ikke ekkolodd eller et våpensystem beregnet på anti-ubåtkrigføring, i motsetning til flertallet av skipene som presenteres her. Tyskland vil etter hvert ha 10 korvetter av denne typen, som også fungerer som grunnlag for den israelske Sa'ar 6-klassen.

Kina: Jiangdao-klasse Type 056A korvetter

Lansert fra 2014, den Type 056 korvetter representerer den mest produktive kampskipsklassen de siste 40 årene, med 72 eksemplarer lansert mellom 2012 og 2019 for den kinesiske marinen og 4 enheter for Bangladesh Naval Forces, inkludert 50 Type 056A-modeller spesialiserte i kyst-anti-ubåtkrigføring.

Moderne og effektiv, Type 056A, utpekt av NATO som Jiangdao-klassen, har en tonnasje på 1500 tonn og en lengde på 90 meter. I likhet med den tyske K130 har de et flydekk for å romme et middels helikopter som Z9C avledet fra Dolphin og spesialisert seg på ASW-kamp, ​​men har ikke en hangar for flyet.

De har bevæpning og et sett med sensorer som stort sett kan sammenlignes med K130, med en 76 mm kanon, to 30 mm kanoner, 4 C802 anti-skip missiler og et HQ10 kortdistanse luftvernsystem som ligner på SeaRAM, samt en Type 360 ​​standby-radar.

På den annen side, og i motsetning til de tyske korvettene, Type 56A er spesialisert på kystkrigføring mot ubåter, og har til dette formålet baugekkolodd samt ekkolodd med variabel dybde, samt 2 trippel 324 mm torpedorør.

Corvette Type056 e1613660732247 Surface Fleet | Tyskland | CIWS og SHORAD

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Surface Fleet | Tyskland | CIWS og SHORAD

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler