Egypt vil bestille 30 nye Rafale til Frankrike

Diskusjoner mellom Paris og Kairo angående en ny flyordre Rafale hadde vært i gang i flere måneder, og Egypt har uttrykt sitt ønske om å " doble sin flåte Rafale » februar i fjor. Ifølge dokumenter innhentet av nettstedet Avslør informasjon, ville disse forhandlingene vært vellykket, og en kontrakt på nesten 4 milliarder euro for en ordre på 30 nye fly Rafale ville blitt signert 26. april. Etter formaliseringen av rekkefølgen på 18 Rafale av Hellas for 3 måneder siden, det er derfor gode nyheter og en ny suksess for det franske flyet, med en av sine største og eldste kunder, Kairo som har vært det første landet som har kjøpt Rafale i 2015, men også Mirage 2000 20 år tidligere.

Franske myndigheter, kontaktet av AFP, bekreftet ikke opplysningene, men benektet det heller ikke, og spesifiserte at det snart vil komme en kunngjøring på dette området. Transaksjonsbeløpet er forsikret av et konsortium av franske banker inkludert Crédit Agricole, BNP, Société Générale og CIC, for finansiering som dekker 85 % av kontraktsbeløpet. Kontraktsplanen er ikke detaljert, og heller ikke dens samlede konvolutt. La oss huske at Egypt allerede hadde ønsket å skaffe nye Rafale i 2017, men kontrakten ble nedlagt veto av Donald Trump angående en komponent brukt av cruisemissilet SCALP som fulgte med ordren, mens spenningen mellom Kairo og Washington var på sitt høyeste.

Rafale Egypt Forsvarsnyheter | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Egypt vil bestille 30 nye Rafale til Frankrike 3

Denne kontrakten har kommet langt. For bare noen måneder siden ble forholdet mellom Frankrike og Egypt svært forverret, etter en erklæring fra den franske presidenten angående menneskerettigheter under et offisielt besøk i Kairo, som provoserte president Al Sissi sinne. Denne episoden førte til suspensjon av en stor del av forhandlingene mellom Frankrike og Egypt om våpenkontrakter, Kairo vendte seg deretter raskt til Roma for å skaffe FREMM-fregatter og starte diskusjoner angående anskaffelse av jagerfly Typhoon. Frankrikes engasjement i det østlige Middelhavet i 2020 sammen med Hellas i møte med tyrkiske angrep, så vel som i anvendelsen av embargoen på leveranser av våpen og utstyr til Libya, førte de franske og egyptiske posisjonene nærmere hverandre, slik at forhandlingene kunne gjenopptas.

Kontakten ble imidlertid ikke fullstendig brutt mellom franske forsvarsprodusenter og Egypt, siden landet ganske diskret hadde beordret modernisering av sine Rafale for å bringe dem til F3R-standarden, spesielt i stand til å implementere det langdistanse Meteor luft-til-luft-missilet og bære den nye generasjonen TALIOS-betegnelse. Det er imidlertid ikke kjent om den nye Rafale Egyptere vil være til samme standard, eller hvis de vil bli levert direkte til standard F4, som vil tillate det franske flyet å utstyre seg selv med 5. generasjons type funksjoner, for eksempel datafusjon.

Rafale mig29 egypt Forsvarsnyheter | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Egypt vil bestille 30 nye Rafale til Frankrike 4

Egypt investerer hardt for å modernisere sine væpnede styrker. Landet kjøpte spesielt 46 Mig-29s og 30 Su-35 fra Russland i tillegg til de 24 Rafale tidligere bestilt fra Frankrike for sine luftstyrker, korvetter Gowind 2500 og FREMM fregatter med Frankrike og Italia, samt T-90 stridsvogner nær, igjen, nær Russland. Med denne nye ordren vil landet ha et luftvåpen i verdensklasse, med 30 Su-35, 44 Mig-29, 54 Rafale, 220 F16 og 19 Mirage 2000-er, eller mer enn 350 kampfly, like mange som Frankrike og Italia til sammen, med 8 E2C Hawkeye avanserte luftovervåkingsfly for å kontrollere dem.

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler