Militære droner og etikk: ekte debatt eller pretensjon?

Siden de ble tatt i bruk for rundt tjue år siden, har droner jevnlig kommet til nyhetene, spesielt på et område hvor det forventes lite av utviklingen av kampsystemer, nemlig etikk. drevet av en populær kultur rik på kinematografiske og litterære referanser, har mange politiske skikkelser, men også forskere, soldater og filosofer tatt opp debatten for å prøve å forstå og kontrollere utviklingen av disse nye systemene og forhindre utseendet til de berømte "morderrobotene" ". Har denne debatten, mot et bakteppe av etiske verdier, men også svært reell frykt for et automatisert utbrudd av kamp, ​​realistiske og velprøvde grunnlag og mål, eller er det en ny røyksky som noen har satt i gang?

I dag har debatten om bruk av droner i kamp delt seg i to parallelle debatter. Den første gjelder selve bruken av væpnede droner, eller forbudet. Dette er spesielt tilfellet i Tyskland, hvor venstreorienterte partier er voldsomt imot at Bundeswehr skal kunne bruke droner eller roboter som bærer dødelige våpen, for å begrense dem til etterretnings- og kommunikasjonsoppdrag. Denne debatten har konsekvenser langt utenfor tyske grenser siden den også påvirker funksjonaliteten og offensive evnene til systemer designet sammen med andre europeiske land, som Euromale-dronen, eller FCAS-kampfly og MGCS-tankprogrammer. Dette er en rent etisk debatt, som finner et sterkt ekko i den tyske opinionen, selv om bruken av væpnede droner som slentrevåpen har blitt utbredt de siste årene i mange hærer, til det punktet å spille en ledende rolle under nyere konflikter som f.eks. i Syria, Libya eller Nagorno-Karabakh. Det skal også bemerkes at de som støtter et strengt tysk standpunkt mot væpnede droner også oftest er for Berlins tilslutning til traktaten om forbud mot atomvåpen, og derfor dens tilbaketrekking fra traktaten NATOs avskrekkingsoppdrag der Luftwaffe deltar.

Eurodrone under flyging Tyskland | Forsvarsanalyse | Automatisering
Debatten raser i tyske medier om Eurodrones of the Luftwaffe ikke skal kunne være bevæpnet hvis nødvendig, med konsekvenser for europeiske samarbeidsprogrammer.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Tyskland | Forsvarsanalyse | Automatisering

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler