Sverm av droner og styrt energi, den amerikanske teknologiske duoen for å overvinne nektelsen av tilgang

- Annonse -

Mellom Sovjetunionens sammenbrudd og begynnelsen av 2010-tallet var vestlige luftstyrker, og spesielt amerikanske luftstyrker, sikre på å kunne påtvinge enhver annen makt sin overlegenhet i luften, til det punktet at de deltok i store kampanjer. uten noen gang å måtte utplassere bakketropper, som i Kosovo i 1999 under Operation Allied Force, eller i Libya i 2011 under Operasjon Harmattan for Frankrike og Unified Protector for FN. Men den gradvise ankomsten av nye luftvernsystemer, som f.eks S-400 (2007) og S-350 (2019) i Russland, og HQ-9B (2007) og HQ-16 (2012) i Kina, og forbedringen av effektiviteten til integrerte flerlags luftvernforsvar, har dypt erodert disse sikkerhetene, til det punktet at vi nå snakker om nektelse av tilgang, det vil si systemer som er i stand til å forby adgang til luftrommet alene, men også marine, beskyttet.

Den første reaksjonen på denne store trusselen mot vestlige luftstyrker, som alene i dag bærer mer enn 75 % av vestlig ildkraft, ble oppsummert i én karakteristikk, sniking, mye fremhevet i nesten 15 år for å fremme den kommersielle suksessen til Lockheeds F35. Men den stadig raskere ankomsten av deteksjonssystemer designet for å motvirke denne egenskapen, slik som lavfrekvente radarer, passive radarer eller multistatisme, har i stor grad erodert auraen av uovervinnelighet til F35, som også står overfor andre vedlikeholds- og budsjettbegrensninger, og visse egenskaper viser seg å være funksjonshemninger, som dens lille handlingsradius. Samtidig har Moskva og Beijing, men også deres allierte, utplassert tette og effektive luftvernforsvarsnettverk, som luftstyrkene i Europa eller Stillehavet har få løsninger mot, bortsett fra den omfattende bruken av elektroniske krigføringsfly som f.eks. EA-18G Growler.

Batteri til S400-systemet implementert av de russiske styrkene sammensatt av 2 utskytere og en radar. Forsvarsanalyse | Laservåpen og rettet energi | Amfibisk angrep
Siden det ble tatt i bruk har det russiske S-400 langtrekkende luftvernsystemet bekymret NATO og Vesten, på grunn av dets evne til å fullføre det flerlags luftvernforsvaret til de russiske hærene, og nekte tilgang til en stort luftrom

Med hvert skjold, dens lanse


LOGO metaforsvar 70 analyserer forsvar | Laservåpen og rettet energi | Amfibisk angrep

75 % av denne artikkelen gjenstår å lese,
Abonner for å få tilgang til det!

- Annonse -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 6,90 €.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler