Nei, kontrakten Rafale Egyptisk truer ikke franske skattebetalere

Siden kunngjøringen av signeringen aven ny kontrakt for anskaffelse av 30 fly Rafale av Egypt for 4 milliarder euro sprer det seg en misforståelse på sosiale nettverk, delvis basert på en dårlig tolkning av situasjonen fra visse franske medier og av AFP, ifølge hvilken denne kontrakten til slutt kan true franske skattebetalere, siden staten French garanterte 85 % av beløpet som Kairo har lånt fra franske banker i en 10-års kreditt for å finansiere operasjonen. Som vi vil se i denne artikkelen, er det ikke bare noen objektiv grunn til å forutse et betalingsmislighold fra Egypts side, men fremfor alt, selv om dette skulle skje, vil det ikke på noe tidspunkt være nødvendig å anmode den franske skattebetaleren. å balansere det offentlige regnskapet i denne saken.

Først av alt er det viktig å huske at denne nye kontrakten ikke er den eneste våpenkontrakten som forbinder Frankrike og Egypt. Landet hadde særlig i 2015 vært den første eksportkunden til det franske flyet, og satte i gang en dynamikk som i dag gjør Rafale det mest eksporterte kampflyet i sin generasjon i verden med 144 enheter bestilt, hvor Typhoon Europeiske linjer opp 123 eksportordrer; F/A 18 Super Hornet og dens elektroniske krigføringsversjon EA-18 Growler 119 bestillinger; F16 Block 70/72 Viper 129 bestillinger; den svenske Gripen, alle versjoner samlet, 98 bestillinger; og de russiske Su35 64-ordrene. I tillegg bestilte Kairo for 3 år siden modernisering av sine 24 Rafale til F3R-standarden, og Naval Group fullfører for tiden byggingen av 4 Gowind 2500 korvetter, etter at landet kjøpte de 2 Mistral BPC-ene som opprinnelig ble bygget for Russland, og en FREMM-fregatt. Men til dags dato har Kairo respektert alle sine økonomiske forpliktelser, og å anta at de ikke vil gjøre det angående denne nye kontrakten har rett og slett ingen grunnlag.

FREMM Tahya Misr Ny Suez-kanal Egypt 2 Defense News | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Egypt kjøpte FREMM-fregatten Tahya Misr i 2015 fra Frankrike sammen med de to Mistral BPC-ene og en flåte på 24 fly. Rafale

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler