Gjør F-35-programmets politiske kraft det urokkelig?

De siste ukene hadde F-35-programmet gjennomgått noen amerikanske parlamentarikeres vrede, som bebreidet ham sin overdreven prisInkludert når det gjelder vedlikehold og mangel på pålitelighet og tilgjengelighet. På sin side kunngjorde stabssjefen for det amerikanske luftforsvaret, general Brown, selv at det kunne være å foretrekke for de amerikanske luftstyrkene å utvikle et nytt fly som er mindre teknologisk avansert, men rimeligere og mer pålitelig enn F35. å erstatte flåten av F-16 som for tiden er i drift, vel vitende om at de nåværende kostnadene rundt F-35-programmet ikke ville tillate USAF å anskaffe og implementere de 1700+ flyene som opprinnelig var planlagt. Til slutt, fra et rent operasjonelt synspunkt, Amerikanske generaloffiserer som kommanderer visse operasjonsteatre, spesielt i Stillehavet, er i økende grad bekymret for vedlikeholdsbegrensninger og spesielt det begrensede handlingsområdet til enheten sammenlignet med avstandene amerikanske fly må møte for å utføre oppdragene sine.

Denne kombinasjonen av forbehold og mistillit rundt dette programmet har absolutt satt den amerikanske forsvarsindustrien i alarmberedskap, og spesielt de to industrigigantene som deltar i programmet, flyprodusenten Lockheed-Martin og motorprodusenten Pratt&Whitney, som er svært motvillige til å gjøre armene om et program som skulle bringe dem, over hele sin levetid, mer enn 1.600 milliarder dollar. Dette er grunnen til at vi i flere uker har vært vitne til en intens kommunikasjonskampanje i amerikanske medier, og da særlig forsvarsmediene, for å presentere apparatet og programmet i bedre regi. Men hvis den amerikanske opinionen, som den til flyets eksisterende og potensielle kunder, er viktig og er gjenstand for reell oppmerksomhet fra amerikanske produsenter, er dette ingenting sammenlignet med pressoperasjonene og lobbyvirksomheten som er igangsatt overfor militæret på den ene siden. , og amerikanske parlamentarikere på den andre.

General Brown USAF Defense News | Jagerfly | Hærens budsjetter og forsvarsinnsats
Ved å fremkalle muligheten for et nytt fly for å erstatte det amerikanske luftforsvarets F16, utløste general Brown alvorlig bekymring blant produsentene, noe som førte til en intens kommunikasjonskampanje i amerikanske medier, spesialiserte eller ikke.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler