For det amerikanske luftforsvaret er $ 130 millioner RQ-4 Global Hawk drone foreldet

Er de nåværende MALE (Medium Altitude Long Endurance) og HALE (High Altitude Long Endurance)-dronene allerede foreldet for elektroniske etterretningsoppdrag, selv om mange hærer bare har begynt å konvertere til dette verktøyet? I alle fall er dette hva det amerikanske luftvåpenet synes å mene, som, som en del av utarbeidelsen av Pentagons 2022-budsjett, ba om kokosnøtting av HALE RQ-4 Global Hawk blokk 20 og blokk 30 droner, dvs. 24 fly, hver har kostet mer enn $130 millioner for amerikanske skattebetalere, selv om de bare har vært i tjeneste siden begynnelsen av 2010-tallet. Til tross for bemerkelsesverdige deteksjonsevner, virker Global Hawk nå for sårbar for amerikanske befal. USAF til å representere tilstrekkelig operativ interesse mot motstandere utstyrt med luftvernforsvar og avanserte jamming-evner, for kun å beholde de ti RQ-4 Block 40-ene levert i 2013, en mengde som anses som tilfredsstillende for å sikre overvåking av områder med lavere intensitet.

Dette er ikke første gang USAF har forsøkt å trekke sin RQ-4 Global Hawk droner av tjenesten. Så snart de kom i tjeneste i 2012, ba sistnevnte allerede om kokos, og foretrakk mulighetene som U2 tilbyr innen ISR-etterretning. Opprinnelig skulle RQ-4 tilby et økonomisk alternativ til U2 rekognoseringsflyet konvertert til disse oppdragene, selv om den første flyvningen til denne enheten dateres tilbake til 1955. Men prisen på dronen har steget over tid, som mange amerikanske programmer som fant sted mellom 1990 og 2020, og går fra en enhetspris anslått til 10 millioner dollar i 1994, til 130 millioner dollar i 2013. Vedlikeholds- og implementeringskostnadene fulgte samme kurve, og oversteg til slutt U2, selv om fraværet av pilot gjorde flyet mindre effektivt for visse oppdrag.

rq4 Global Hawk Defense News | Awacs og elektronisk krigføring | Kampdroner
Enhetsprisen på RQ-4 Global Hawk steg mellom 1994 og 2013 fra $ 10m til $ 130m

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Awacs og elektronisk krigføring | Kampdroner

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler