Den australske hæren deaktiverer raskt sitt israelsk-fødte system for styring av slagmarken

I 2010, som en del av LAND 75- og LAND 125-programmene, valgte den australske hæren den israelske Elbit til å tilby Battle Management System (BMS), noe som gjør det mulig å digitalisere statisk og dynamisk informasjon fra kampfeltet og dermed forbedre betydelig. gjennomføringen av militære operasjoner. Systemet, inkludert spesielt et visst antall sett for å utstyre kommandokjøretøyer, kampkjøretøyer og infanteripersonell, ble gradvis utplassert i årene som fulgte, for å overvinne visse svakheter som ble notert spesielt under utplasseringer i Afghanistan. Fra 2019 begynte imidlertid spørsmål og tvil å bli avslørt angående konfidensialiteten til massen av informasjon og data rapportert av systemet, og frykten for at disse sensitive dataene ville bli sendt tilbake til den israelske tjenesteleverandøren, Elbit System. , spesielt etter en revisjon utført av Australian National Audit Office, eller ANAO, som fremhevet en kontraktsmessig ordning med enorm opasitet og stor kompleksitet, for å redusere regningen som beløp seg til 1,4 milliarder australske dollar, eller litt mer enn €900 millioner.

Avgjørelsen kunngjorde imidlertid i begynnelsen av april 2021 av den australske hæren slutte å bruke BMS helt innen midten av mai fremstår som usedvanlig brutalt, spesielt siden det ikke er planlagt noe alternativ for å erstatte systemet til dags dato, og tar den australske hæren tilbake 15 år, da koordineringen av styrkene på bakken fortsatt ble utført med kartpapirer, kompasser og radioer, selv om regionale spenninger er høye. Ikke bare er bruk av BMS forbudt fra 15. mai 2021, men til og med tilkobling til systemet er forbudt. Avgjørelsen ble kommunisert til Elbit Australia uten mulig anke, med minst laminær kommunikasjon til publikum, i henhold til at dagens BMS-C2-system vil slutte å brukes, og at det er iverksatt arbeid for å implementere en løsning.

Australia infanteri BMS News Defense | Australia | Samarbeidsforpliktelse
Den australske hærens BMS utstyrer infanterienheter som pansrede og kommandokjøretøyer (åpningsbilde)

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Australia | Samarbeidsforpliktelse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler