Hvordan vil Su-57 bli midtpunktet for russisk integrert luftforsvar?

Det russiske integrerte luftvernforsvaret er i dag, nesten enstemmig anerkjent, et av de mest effektive i verden. Den implementerer, innenfor den, og på en koordinert måte, systemer med komplementære ytelser, slik som S-400 langdistanse sperresystemer, Buk og S-350 mellomdistansesystemer, og TOR og Pantsir kortdistansesystemer, for til enhver tid å presentere en homogenitet i forsvaret som det er vanskelig å utsette. Den samarbeider også med luftvernelementer, slik som Be50 tidlige luftvarslingsfly, Su-27 og Su-35 jagerfly, og Mig-31 avskjærere, awacs utvider deteksjonsevnen til enheten, og jagerfly og avskjæringsfly som griper inn på etterspørsel for å fylle de bemerkete svakhetene.

Imidlertid er dette systemet nå godt kjent for NATO, som har iverksatt mottiltak for å overvinne det. En av dem er basert på bruk av stealth-fly og missiler, som F22, F35 eller SCALP-missilet, for å eliminere nøkkelutstyret til dette systemet, for eksempel overvåkingsradarer. Andre enheter, som f.eks Rafale, er spesialisert på penetrering i svært lav høyde og i høy hastighet, for å dra nytte av terrengmaskering for å nærme seg sine mål uten å bli utsatt for fiendtlig ild. Andre fly, for eksempel den amerikanske marinens EA-18G Growler, bruker betydelige jamming-evner for å nøytralisere motsatte radarer. Til slutt gjør ankomsten av luft-til-luft-raketter med lang rekkevidde, slik som European Meteor, det mulig å eliminere overvåkingsutstyr fra sikker avstand. Det var derfor viktig for Moskva å utvikle sitt system for å svare på disse truslene, og opprettholde en klar himmel av fiendtlige fly over sitt territorium og dets styrker. Det er nettopp i denne sammenhengen den nye russiske snikskytteren Su-57, i en ny modernisert versjon, vil bli integrert.

S500-systemet under sine tester i den russiske vinteren Analyser Défense | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
S500-luftvernsystemet under tester under vinterforhold i 2020

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

Alle

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT