Nye partnere, nye evner: Berlin har store ambisjoner for MGCS-programmet

Hvis de første diskusjonene rundt Main Ground Combat System-program, eller MGCS, fra 2012, hadde dette programmet til hensikt å erstatte den tunge pansrede komponenten i Frankrike (Char Leclerc) og i Tyskland (tank Leopard 2) kom i forgrunnen fra 2017 og valget av Frankrikes president Emmanuel Macron, da han integrerte det i et sett med andre fransk-tyske programmer, inkludert FCAS ment å erstatte fly Rafale et Typhoon, Og Maws ment å erstatte Atlantic 2 og P3C Orion maritime patruljefly. Det fransk-tyske ekteparet, stimulert av spenningene mellom Berlin og Washington etter Donald Trumps ankomst til Det hvite hus, var den gang en drivkraft i byggingen av et forsvarseuropa, og disse programmene ønsket å bringe det til realisering. Grunnloven av MGCS-programmet ble signert i 2020, nesten 8 år etter starten av diskusjonene.

Siden den gang har den innledende entusiasmen gitt plass til ofte svært harde diskusjoner mellom industrimennene i de to landene, og noen ganger mellom kanselliene, mens visjonene og de industrielle og politiske målene til de to landene bare hadde kommet tettere sammen. Dermed CIFS-programmet, ment å designe den nye generasjonen artillerikomponent for de to hærene, er allerede utsatt uten at noen fast dato er definert, og MAWS-programmet er alvorlig truet av det meget sannsynlige anskaffelsen av 5 P8A Poseidon maritime patruljefly av Berlin å erstatte P3C på slutten av løpet. Når det gjelder FCAS-programmet, kom det til randen av kollaps i vinter møtt med kravene fra Berlin, men også fra Madrid som ble med i programmet i 2019; krav som truet de dominerende posisjonene til Dassault Aviation og Safran innen de respektive feltene for luftfartsdesign og motorer, Thales og MBDA for sin del er allerede delvis ofret på alteret for europeisk samarbeid. MGCS-programmet måtte på sin side møte den muskulære integrasjonen pålagt av Forbundsdagen til det tyske Rheinmetall til det første paret dannet av franske Nexter og tyske Krauss-Maffei Wegman.

leclerc tank Nyheter Forsvar | Tyskland | MBT kampvogner
Hærens Leclerc-tanks vil forbli i tjeneste til 2035 når de erstattes av pansrede kjøretøy fra MGCS-programmet

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Allemagne | Chars de combat MBT

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler