Russisk Mi-28NM kamphelikopter går inn i dronetiden

Vi vet det, Mil Mi-28N kamphelikopter Russian hadde vist visse begrensninger under sitt engasjement i Syria, noe som førte til at russiske myndigheter forhandlet med produsenten om en større fase av modernisering av flyet. Vi vet nå mer om den betydelige utviklingen av helikopteret og dets våpensystem, samt utviklingen av doktrinen for bruk av kamphelikoptre av de russiske væpnede styrkene. I anledning av'et intervju gitt til Tass Agency av Vitaly Shcherbina, sjefdesigneren for designkontorene Mil og Kamov, sistnevnte har faktisk gitt en rekke avklaringer på dette dyptgående modernisering av de 96 flyene i drift i dag, så vel som de fremtidige egenskapene til enheten.

Syriske tilbakemeldinger under engasjementet til Mi-28N og andre russiske roterende vinger hadde faktisk konkludert med at disse flyene nå var sårbare for brann og missiler som kom fra bakken over og i direkte nærhet til slagmarken. På den annen side gir helikopteret fortsatt sårt tiltrengt mobilitet og ildkraft for moderne landaksjon. Den må derfor nå ha engasjementsevner som overskrider rekkevidden til bakke-luftsystemer med kort rekkevidde, og deteksjonsevner som lar mannskapet vite posisjonen til trusler og mål på slagmarken, slik at du kan slå til uten å bli målrettet. Disse to målene har betinget utviklingen av Mi-28NM, som vil haen ny luft-til-bakke missil som er i stand til å engasjere pansrede mål opptil 25 kilometer unna og dette, uten å måtte ha en siktlinje. Utpekt under koden "artikkel 305", vil dette nye missilet kunne feste målet sitt etter å ha blitt avfyrt, som den nye Western NLOS (No Line of Sight) som SPIKE ER og MMP, slik at enheten kan opprettholde dekning av terrenget og derfor ikke eksponere deg selv for å gi tilbake ild.

Mi 28 Defense News | Konflikt i Libya | Nagorno-Karabakh-konflikten
Mi-28N hadde vist visse begrensninger under sitt engasjement i Syria, og moderniseringen til NM-versjonen er i stor grad basert på disse observasjonene.

I tillegg til missilet vil Mi-28MN også motta nye 70 mm guidede raketter, samtidig som den beholder sin 30 mm kanon for å engasjere nærliggende mål. Fremfor alt har den kapasitet til å implementere og kontrollere droner, enten det er rekognoseringsdroner eller slentrende ammunisjon, ved å legge til et kontrollgrensesnitt spesielt designet for dette formålet. Helikopteret mottok også et infosentrisk kampsystem, som ga mannskapet en klar og dynamisk visjon av slagmarken, sammenslåing av data fra dets egne detektorer, og spesielt fra dets nye elektrooptiske og radaren, så vel som dronene, og allierte land- og luftenheter tilstede i inngrepssonen.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Konflikt i Libya | Nagorno-Karabakh-konflikten

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler