Le Rafale nær landing i Indonesia

Året hadde allerede startet veldig bra for kampflyene Rafale fransk, med bestillinger på 18 fly til Hellas, og 30 nye fly til Egypt. Det kan godt bli eksepsjonelt i løpet av de neste ukene. Faktisk er det franske apparatet godt posisjonert i flere konkurranser: Kroatia, som Frankrike tilbyr 12 brukte enheter for mot amerikanske F16V og svenske Gripen, som Sveits, hvis anbudsutlysning gjelder rundt førti enheter for hvilket Rafale Fransk er motstander av Typhoon Europeiske, så vel som amerikanske Super Hornet og F35A, må begge kunngjøre sine voldgiftsdommer i løpet av de kommende dagene eller ukene. Finland på sin side vil kunngjøre sitt valg blandt Rafaleden Typhoon, Gripen, Super Hornet og F35A, innen utgangen av året, for en ordre på mer enn 60 fly. Men Indonesia kan godt skjemme bort europeerne ved å snart kunngjøre en ordre anslått mellom 24 og 40 fly, 36 Rafale er den mest siterte figuren.

Faktisk, ifølge journalist Michel Cabirol fra latribune.fr, alt som nå skulle mangle er godkjenningen av Indonesias president Joko Widodo for å formalisere rekkefølgen på det franske flyet, forhandlinger mellom teamet Rafale, den franske staten og det indonesiske forsvarsdepartementet er fullført, og det endelige tilbudet validert av tjenestene til Minister Prabowo Subianto, som må møtes ministeren for væpnede styrker Florence Parly innen få uker ifølge departementets tjenester. Hvis denne ordren skulle lykkes, og det er liten grunn til å tvile på det nå selv om Jakartas interne politikk er nesten like kompleks som den i New Delhi, ville Indonesia blitt den 5. kunden eksport av franske fly, etter Egypt (54 fly), Qatar (36 fly), India (36 fly) og Hellas (18 fly). Det bør imidlertid huskes at bestilling av fly Rafale av Indonesia hadde allerede blitt annonsert som nært forestående tidligere, begge av franske kilder den indonesiske, og at den politiske rivaliseringen mellom president Joko Widodo og hans forsvarsminister Prabowo Subianto igjen kunne bremse eller utsette prosessen.

Rafale Egypt Forsvarsnyheter | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Kairo formaliserte en ny ordre for 30 fly Rafale, akkompagnert av to A330 MRTT-tankerfly og en rekognoseringssatellitt i april 2021, for et samlet beløp på 5,4 milliarder euro.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler