Kroatia ville ha valgt Rafale for å erstatte Mig-21

Selon det kroatiske nettstedet jutarnji.fr, som er ingen ringere enn den viktigste tittelen til landets ledende pressegruppe, skal Zagreb-myndighetene ha valgt det franske tilbudet knyttet til 12 Rafale brukes til å modernisere luftvåpenet og erstatte dets Mig-21s overtatt fra Russland kort tid etter uavhengighet. Kostnadene for operasjonen, inkludert de 12 flyene, ammunisjon og trening, vil representere et budsjett på litt under 1 milliard euro. De første 6 flyene, som vil bli tatt fra fly i tjeneste med luft- og romforsvaret, kan leveres allerede i 2024 dersom den endelige kontrakten klarer å undertegnes før slutten av året, de siste 6 i 2025. Den kroaten Forsvarsrådet ville ifølge nettstedet ha gitt sin støtte til regjeringen for å anskaffe enhetene. En annen kroatisk side, vecernji.hr, gir flere detaljer om operasjonen, og spesifiserer at opplæring av piloter vil ta 2 år, og at hastigheten på levering av Rafale ville vært et viktig kriterium i dette tilfellet.

Dersom opplysningene skulle bli bekreftet, og vi har all grunn til å tro at det vil være veldig snart, vil det være en ny suksess for det franske flyet i år, etter anskaffelsen av 18. Rafale inkludert 12 brukt av Hellas i januar, og kunngjøringen av en overraskelsesordre på 30 nye fly fra Egypt for noen dager siden. Dette er dessuten den første kunden som ikke tilhører Dassault-økosystemet, siden Egypt, Qatar, India og Hellas alle 4 er faste kunder av franske fly, og alle bruker Mirage 2000. Det ville også vært en stor suksess for det nye Fransk posisjon som integrerer brukte enheter i tilbudene sine, og stoler på den ekstraordinære skalerbarheten til Rafale mot sine konkurrenter. Endelig ville det være den første direkte suksessen til Rafale vendt mot F16 Viper, presentert som hovedkonkurrenten til det franske flyet i denne filen, og som til nå hadde tatt over en stor del av moderniseringskontraktene for østeuropeiske luftstyrker.

Det kroatiske flyvåpenet MiG 21bis-jetfly Nyheter Forsvar | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
de kroatiske luftstyrkene stiller i dag 8 Mig 21Bis anskaffet fra Russland på begynnelsen av 90-tallet. Ankomsten av Rafale vil generere en dyp evolusjon i kapasiteter for dette luftvåpenet

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler