Egypt er allerede interessert i Rafale F4

Le Rafale ser ut til å ha mer enn overbevist myndighetene i Kairo og de egyptiske luftstyrkene. Faktisk hadde de knapt signert en ny ordre på 30 F3R-standardenheter, ledsaget av 2 A330 MRTT-tankerfly og en militærsatellitt, at egyptiske forhandlere har kunngjort sin intensjon om å øke flåten av Rafale Egyptere til 72 fly, eller til og med 100 fly, ved å legge inn nye bestillinger i årene som kommer. Det er åpenbart at evnene til den fremtidige F4-standarden til det franske flyet ser ut til å møte landets behov for å styrke evnen til avskrekking og dype angrep, og dermed tillate det å styrke sin status som regional makt.

Selon det amerikanske nettstedet breakingdefense.com siterer egyptiske kilder i nærheten av saken Rafale F4 utgjør faktisk et valgalternativ for Kairo til F35A som Washington nektet å eksportere til sin allierte i Midtøsten, spesielt når det gjelder samarbeid. Videre har Rafale F4 vil ha en rekke moderniserte sensorer, inkludert en ny versjon av AESA RBE2-radaren, samt avanserte våpen, som glidebomber, A2SM Hammer 1000 kg bombe og det nye kort- og mellomdistanse luft-til-luft-missilet MICA NG. Fremfor alt vil flyet ha avanserte muligheter for samarbeid og deling av informasjon og data, spesielt med Mig-29 og Su-35 nylig anskaffet av Kairo fra Moskva, kontrakter for hvilke Washington har allerede uttrykt sin store misnøye, ved å begrense mulighetene for å modernisere den egyptiske F16-flåten. Dette punktet, som allerede er fremsatt tidligere av egyptiske tjenestemenn, ser ut til å representere et tungtveiende argument angående utvidelsen av flåten til Rafale av landet.

Rafale mig29 egypt Forsvarsnyheter | Jagerfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats
Samarbeid og datautveksling mellom Rafale og russiske eller europeiske fly ser ut til å være en avgjørende faktor for valg av egyptiske myndigheter

For øyeblikket er emnet ennå ikke tatt opp offentlig av franske myndigheter, og heller ikke av teamet Rafale. Men hypotesen om en potensielt stor ny ordre, som vil bli arbitrert i volum i henhold til egyptisk budsjettkapasitet når den tid kommer, setter utvilsomte Rafale, og dens F4-versjon, i søkelyset mens flere land for tiden er i gang med voldgift ved et mulig oppkjøp av det franske flyet. Husk at F4-standarden vil utgjøre en viktig milepæl i programmet. Faktisk vil det ikke forholde seg til en enkelt modell, men til to versjoner av enheten, F4.1 basert på en evolusjon av F3R, og F4.2 som vil være basert på en ny celle som tilbyr mer avansert evolusjonært potensial, spesielt innen datafusjon og integrering av nye sensorer. Faktisk, for Kairo, med de 2 modellene, representerer F4.1 etter oppgraderinger til 24+30-flyene som allerede er bestilt, og F4.2 som tilbyr betydelige kapasiteter som kan sammenlignes med 5. generasjons fly, en stor utfordring for å etablere seg i Midtøsten så vel som i det østlige Middelhavet.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler