Hobart, Type 52D, Sejong the Great: Modern Destroyers - Del 1

Arvinger av destroyerne som dukket opp på slutten av 19-tallet for å kjempe mot torpedobåtene som truet store linjeskip som kryssere og senere slagskip, moderne destroyere er påtrengende overflatekampskip, ofte mer enn 7000 tonn, utstyrt med kraftige bevæpning, stor allsidighet og i stand til å eskortere større enheter som hangarskip, samt utføre streik mot land eller forbudsoppdrag

Hvis klassifiseringen forblir vag og ikke-systematisk, med på den ene sidenLettere og mer spesialiserte fregatter, og på den annen side tyngre kryssere som selv er i stand til å spille rollen som store marineenheter, representerer destroyere ofte de kraftigste overflateenhetene i tjeneste i mange ledende mariner, og er oftest spesialiserte i luftvern, anti-missilforsvar og til og med nektelse av tilgang.

Dette todelt sammendraget presenterer de 8 hovedklassene av Destroyers i tjeneste eller snart i tjeneste i verdens største mariner, for å vurdere deres ytelse, militære potensial og den rolle disse skipene kan spille i en endret global geopolitikk.

Hobart-klasse destroyere (Australia, 3 enheter)

Mente å erstatte Fregatter i Adelaide-klassen, er de tre ødeleggerne av Hobart-klassen samtidig avledet fra de spanske tunge fregattene av Alvaro de Bazan-klassen og de amerikanske Arleigh Burke-destroyerne, hvorfra de overtar, som mange vestlige destroyere som presenteres her, de berømte AEGIS system luftvern og antimissilforsvar.

Tildelingen av SEA 4000-kontrakten, i 2007, til det spanske Navantia tilknyttet det britiske BAe, ble gjort sammen med ordren på 2 angrepshelikopterskip eller Landing Helicopter Dock (LHD) på 27.500 75 tonn av klassen Canberra, også bestilt fra Navantia, hvis beskyttelse de delvis skulle sikre. Nesten 147% mer imponerende enn Adelaide-fregattene som de erstatter, Hobart-klassens destroyere har en lengde på 7.000 m og en lastet tonnasje på XNUMX tonn.

De drives av et CODOG-system (kombinert diesel eller gass), som bruker to 2 7.500 hk dieselmotorer for transport ved normal hastighet, og to General Electric gassturbiner på 23.500 28 hk hver for høy hastighet, noe som gir dem en maksimal hastighet på 5.000 knop og en autonomi til sjøs på 15 nautiske mil ved XNUMX knop.

Destroyere i Hobart-klassen ble tatt i bruk fra 2017
HMAS Hobart under igangkjøringsseremonien i 2017 i Sidney.

Hobarts bevæpning tilbyr et bredt spekter av evner, med en disposisjon for luftvernforsvar takket være dens 48 vertikale siloer Mk41 innbydende SM2-missiler ou RIM-166 ESSM, sistnevnte er potensielt lastet med 4 missiler per silo, og tilbyr stor ildkraft i dette området til den australske ødeleggeren. Den har også en 45 mm Mk127 kanon, 2x4 Harpoon antiskipsmissiler, et CIWS Phalanx nærbeskyttelsessystem, to fjernstyrte 25 mm M242 Bushmaster kanoner og 2 doble torpedorør for anti-ubåttorpedoer lett Mu90. Et MH-60R Romeo-helikopter fullfører bygningens offensive rekke.

Deteksjonen er betrodd med flat ansiktsradar AN / SPY-1D identisk med den som utstyrer de amerikanske destroyerne i Arleigh Burke flight I, II og IIa klasse, supplert med et Vampir infrarødt elektro-optisk system fra franske SAGEM. For anti-ubåtdeteksjon har den en skrogekkolodd kombinert med en slept ekkolodd, noe som gir den avanserte muligheter, inkludert i havområder.

Selv om byggingen av den første enheten i klassen, HMAS Hobart, begynte i 2009, ble den ikke tatt i bruk før i 2017, nesten to år etter planen. Programmet ble derfor utfordret av ANAO i 2014, den australske ekvivalenten til Revisjonsretten, for disse spørsmålene om tidsfrister og kostnadsoverskridelser som til slutt utgjorde mer enn 1,45 milliarder dollar.Australiere, eller nesten 300 millioner euro per skip.

De to andre enhetene i klassen, HMAS Brisbane og HMAS Sidney, gikk i tjeneste i henholdsvis 2018 og 2020, og opererer nå sammen med Anzac-klassefregattene i Royal Australian Navy.

Type 052D/DL destroyere (Kina, 25 enheter lansert)

Avledet fra Type 052C destroyerne som ble tatt i bruk mellom 2004 og 2015 (6 enheter), og hvorav de er en forstørret og betydelig modernisert versjon, representerer de kinesiske Type 052D destroyerne i dag ryggraden i eskorteringen av store marineenheter av den kinesiske marinen , slik som Type 001/A hangarskip, Type 071 angrepsskip eller Type 075 LHDs, spesielt med hensyn til luftvern og anti-missilforsvar.

Det er også den mest produktive klassen for øyeblikket, med minst 25 enheter planlagt, inkludert ni i en langstrakt versjon betegnet Type 052DL, men som helt sikkert vil inkludere mange flere skip.

Sammen med Type 056A antiubåtkorvettene, Type 054A antiubåtfregattene og Type 055 tunge destroyere, eller kryssere, representerer Type 052D destroyerne gjenopplivingen av den kinesiske overflateflåten, med kapasiteter som har lite å misunne sine. Vestlige eller russiske kolleger.

Type 052DL Zibo Surface flåte | Australia | CIWS og SHORAD
Den utvidede Type 052DL-versjonen har en ny lavfrekvent radar (i midten av skipet) samt en utvidet hangar for å romme det nye Z-20 marinehelikopteret

161 meter lang for DL-versjonen (157 m for D-versjonen), når destroyeren en estimert tonnasje på 7500 tonn lastet. I motsetning til Type 052C, har den en kinesisk-laget CODOG-fremdrift, ikke en lisensiert tysk.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Surface Fleet | Australia | CIWS og SHORAD

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

3 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler