Droner, kunstig intelligens, digitalisering: Russland er også i forkant av ny forsvarsteknologi

De siste årene har de amerikanske væpnede styrkene påtatt seg en dyp transformasjon for å integrere ny teknologi slik som massiv bruk av droner, digitalisering av slagmarken og samarbeidende engasjement, og forsøk på å gjenvinne militær makt over sine potensielle motstandere, og spesielt over Kina, som nå opptar mesteparten av oppmerksomheten til Pentagon-strategene. Det annonserte målet er å kompensere for den numeriske fordelen knyttet til allmakten til PLA og den sannsynlige nærheten til kinesisk jord i et hypotetisk engasjement mot kinesiske styrker i det vestlige Stillehavet, og spesielt rundt Taiwan. En rapport publisert av American Naval Analysis Center minner om at hvis Kina virkelig er en stor motstander som bør tas på alvor,Russland er også fortsatt en svært alvorlig konkurrent, spesielt siden det, i likhet med USA, legger ned betydelig innsats på disse forstyrrende teknologiske områdene., sannsynligvis for å nøytralisere fordelen som amerikanske og vestlige styrker håpet på.

Rapporten på 286 sider den mange russiske innsatsen i disse nye teknologiene og doktrinene. På dronerområdet, og etter en sen start, var landet i stand til å ta igjen det punktet at det trolig ble det første som implementerte en tung kampdrone, S70 Okhotnik B, fra midten av tiåret. Det har også økt integreringen av droner betraktelig i beslutnings- og kommandokjeden, etter en rekke eksperimenter utført i Syria spesielt, både i konvensjonelle og innen mer innovative felt, som for eksempel robotikk. Åpenbart har den syriske konflikten vært, og er fortsatt, for russiske styrker, et formidabelt laboratorium for å eksperimentere med sine våpensystemer men også dens doktriner om forpliktelse.

Mi 28NM News Defense | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Forsvarskommunikasjon og nettverk
Den moderniserte versjonen av Mi-28NM integrerer flere verktøy som tillater samarbeidende kamp og interaksjon med droner og bortkommen ammunisjon som krysser slagmarken.

De russiske hærene har også gjort enorme fremskritt de siste årene innen samarbeidsengasjement, igjen delvis basert på fremskritt gjort i droner, men også i verdensrommet, og flere flaggskipprogrammer, i luftdomene (Su-57, Mi-28NM, Ka-52M..) som i marinefeltet (Gorshkov fregatter, Iassen ubåter, Bastion kystforsvarsbatterier ..), inkluderer nå verktøy som tillater denne formen for samarbeid. De samme verktøyene finnes i feltet landkamp med ny versjon av Ratnik kampantrekk og de nye funksjonene integrert i de moderniserte T-90M, T80BVM og T-72B3M stridsvognene, samt Tornado S/G, MSta og Koalitsya-sv artillerisystemene, og den kommende ankomsten av den nye generasjonen pansrede kjøretøyer av familien Armata.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Kommunikasjons- og forsvarsnettverk

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler