Hvorfor forførte F15-EX endelig US Air Force?

Da Trump-administrasjonen i 20190 bestemte seg for å inkludere en ordre på 8 F15-EX-er i Pentagons 2020-budsjett, den siste versjonen av det berømte Boeing-jagerflyet, i budsjettet, det amerikanske flyvåpenet aksepterte, tvang og tvang, å se dette nye flyet slutte seg til dens rekker, mens oppkjøpsstrategien fremfor alt tok sikte på å øke F35A-flåten for å eliminere F16, A10 og deler av F15 som fortsatt er i drift. Siden den gang, og mens kun 2 fly i dag er levert til de amerikanske luftstyrkene, har F15-EX hatt et helt annet image, til det punktet at det ble utpekt av stabssjefen for USAF, general Brown, som et av de 4 jagerflyene som skal danne den amerikanske jagerflåten i 2030, sammen med F35, F16 og NGAD. Hvordan kan vi forklare denne raske omslaget, og hva er konsekvensene av en slik beslutning?

Mens med F15 Eagle, og F/A 18 Hornet, hadde Boeing en dominerende posisjon på det amerikanske jagerflymarkedet på 80- og 90-tallet, de påfølgende feilene til Seattle-firmaet for kontraktene som vil gi fødsel til F22 Raptor og deretter F35 Lighting 2, begge vunnet av Lockheed, påvirket selskapets dynamikk i stor grad. Bare den amerikanske marinen, med Super Hornet, og eksportsuksessene til F15 og Super Hornet i deres mest avanserte versjoner, tillot Boeing å opprettholde sine ferdigheter på dette kritiske området. Imidlertid ga selskapet ikke opp, og fortsatte å utvikle stadig mer avanserte versjoner av enhetene sine, spesielt for sine kunder i Midtøsten og Asia. Til syvende og sist vil ytelsene og egenskapene F15-QA bestilt av Qatar utvikle seg sammen med Rafale et Typhoon Europeere som også ble kjøpt opp av den lille gassstaten, begynte å fascinere den amerikanske kongressen og spesielt visse beslutningstakere i det amerikanske luftvåpenet.

F15 F16 USAF Irak-forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
F15 representerte spydspissen for amerikansk jakt i nesten 4 tiår. Det er det eneste moderne kampflyet som har skutt ned mer enn 100 fiendtlige fly uten å registrere det minste tap i luftkamp.

Samtidig førte økningen i spenningene mellom USA og Kina, og tilbakekomsten av spøkelset til en mulig høyintensitetskrig i Stillehavet, lederne av det amerikanske luftvåpenet til å studere alternativene deres i dette teateret, spesielt i saken av en offensiv på Taiwan. Imidlertid ble det raskt klart at strategien som ble forestilt rundt F22/F35-paret og et mylder av støttefly (tankere, luftovervåking, elektronisk etterretning osv.) var svært risikabelt i dette teateret. Faktisk hadde Beijing utviklet og skalert sine luftstyrker for å utstyre seg med en rekke jagerfly med lang rekkevidde, som J-11 og J-16, samt J-20 stealth jagerfly, og hadde utplassert deteksjonssystemer som var i stand til å oppdage ikke bare eldre generasjons fly, som F15 og F16, men også F22 og F35 til tross for at de er snikende. Denne luft- og luftmotstanden som er dannet på denne måten, assosiert med landets evne til forebyggende angrep, tvinger nå det amerikanske luftforsvaret til å utplassere fly med en aksjonsradius på over 1500 km for å beskytte Taiwan, og utplassere støttefly, spesielt dyrebare tankskip. rekkevidden til fiendens jagerfly og dets langdistanse PL-15-missiler designet for å overstige 200 km.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler