Pentagons 2022-budsjett markerer et stort skifte

Etter flere ukers venting presenterte Biden-administrasjonen sitt første årlige budsjett for USAs forsvarsinnsats. Selv om det var gjenstand for flere oppstrømserklæringer og mange kommentarer, markerer dette nye Pentagon-budsjettet en dyp evolusjon i strategien som Det hvite hus ønsker å bruke for å forberede og ansette sine væpnede styrker, med en siktlinje, den stadig hardere konkurransen mellom USA og Kina i Stillehavet. For å kunne møte denne utfordringen som nå anses som nesten uunngåelig av amerikanske tjenestemenn, inkludert av presidenten selv, har lederne av Biden-administrasjonen, så vel som de militære lederne i Pentagon, valgt å fokusere innsats på forskning og utvikling av nye systemer samt effektiviteten til de tilstedeværende styrkene, selv om det betyr at man midlertidig må ofre visse oppkjøpsprogrammer.

Budsjettet som presenteres, som vil bli diskutert og sannsynligvis endret av Kongressen, er basert på en global konvolutt på 715 milliarder dollar, opp 11 milliarder dollar sammenlignet med 2021-budsjettet, hvorav 111 milliarder dollar vil bli brukt til FoU-innsats, en økning på 6 %, samtidig som oppkjøpsbudsjettet vil reduseres til 133,6 milliarder dollar, et fall på 6 %. Den kjernefysiske komponenten er stabil, på 27,7 millioner dollar, slik at arbeidet kan fortsette med den nye Columbia-klassen av SSBN-er som vil erstatte Ohio-klassens ubåter fra 2030, samt arbeidet med det strategiske bombeflyprogrammet. B21 Raider hadde til hensikt å erstatte B1B fra 2025 To punkter mellom hæren er bemerkelsesverdige på dette nivået, det første er finansieringen av Pacific Deterrence Initiative til en verdi av 5,1 milliarder dollar for å styrke effektiviteten til amerikanske styrker og allierte i dette teateret, og finansieringen av Advanced Capability Enablers , strategiske områder både for USAs forsvar og for landets effektivitet og økonomiske og teknologiske motstandskraft, inkludert 2,3 milliarder dollar for mikroelektronikk (dette integreres i planen på 50 milliarder dollar for å flytte mikroelektronikkindustrien til USA annonsert av Joe Biden), 3,8 dollar milliarder for det hypersoniske feltet, 875 millioner dollar for kunstig intelligens og 398 millioner dollar for 5G.

B 21 Raider News Defense | Hærens budsjetter og forsvarsinnsats | FORENTE STATER
Den amerikanske kjernefysiske avskrekkingen mottar 2022 milliarder dollar i 27,7 for å fortsette å finansiere moderniseringen av styrkene sine, spesielt med fortsettelsen av B21 Raider strategiske bomberprogram.

Den amerikanske hæren fryktet å betale prisen for de samtidige forsterkningsbehovene til den amerikanske marinen og det amerikanske luftvåpenet for stillehavsteatret. Til slutt, med 173 milliarder dollar tildelt, vil reduksjonen i kreditter være begrenset i 2022 til bare 5 milliarder dollar, delvis oppveid av tilbaketrekningen av styrkene fra det afghanske teateret, og frigjøre 3,2 milliarder dollar. Det vil derfor være i stand til å opprettholde sin investeringsinnsats i BIG 6-superprogrammet og dets 35 prioriterte programmer, som alene vil samle inn 47 % av de 35 milliarder dollar som er allokert til den amerikanske hærens FoU- og utstyrsinnsats, mens de resterende 53 % vil finansiere de ca. 500 andre pågående programmer. For å oppnå dette vil den imidlertid måtte stramme beltet i flere år innen oppkjøpsområdet. I 2022 ber den amerikanske hæren derfor bare om 24 UH60M Black Hawk-helikoptre, 30 AH64E Apache-angrepshelikoptre og 6 MH47G Chinooks for sine spesialstyrker, en nedgang på nesten 30 % i antall fly som er forespurt i forhold til 2021 I tillegg vil bare 187 Stryker pansrede kjøretøy, 70 M1A2 Abrams og 25 Paladin selvgående kanoner bli modernisert, igjen en kraftig nedgang. Til og med den nye luftvernmotoren M-SHORAD ser ordrene reduseres til 37 eksemplarer, mot 59 i 2021.


LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | FORENTE STATER

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler