TOW, AT4, M4: den amerikanske hæren vil styrke sin antitank-ildkraft

Stilt overfor den økende risikoen for såkalte høyintensitetskonflikter, og muligheten for å møte motstandere utstyrt med pansrede kjøretøy, har den amerikanske hæren forpliktet seg til å modernisere sitt anti-tank arsenal, både innen lette våpen enn middels. rekkevidde missiler. I dag bruker amerikanske styrker 5 typer anti-tank våpen: AT4 lett rakett og Carl Gustaf M4 rekylfri pistol av svensk opprinnelse, FGM-148 Javelin infanterimissilet, samt TOW mellomdistanserakett og AGM-114 Hellfire tung missil for pansrede kjøretøy og væpnede helikoptre. For å modernisere denne flåten har den amerikanske hæren påtatt seg å samtidig utvikle et nytt mellomdistansemissil som skal etterfølge TOW, og et lettstyrt missil beregnet på å erstatte de ustyrte rakettene til AT4 og M4, for å øke rekkevidden og presisjonen, mens beholde hovedegenskapene til disse våpensystemene, nemlig implementeringen av infanteriet, og reduserte brukskostnader.

Faktisk, hvis FGM-148 Javelin-missilet har vist seg å være svært effektivt siden det ble tatt i bruk i 1996, spesielt takket være dens infrarøde brann-og-glem-søker som lar den angripe mobile kjøretøy opptil 2000 m unna, enhetsprisen. på $80.000 100.000 er fortsatt veldig høyt, vel vitende om at en amerikansk infanterist koster den amerikanske hæren mindre enn $4 8 per år når det gjelder utstyr. Inntil nå ble anti-tank, men også anti-bunker, ildkraften til det amerikanske infanteriet levert av AT1500 anti-tank rakettoppskyteren og dens ustyrte rakett, hvis masse på 30 kg inkludert ammunisjon og enhetsprisen i størrelsesorden $84 perfekt tilpasset behovene til det amerikanske infanteriet under konfliktene de siste 3 årene. Samtidig skaffet den seg Carl Gustaf 4 mm rekylfrie kanoner, etter at amerikanske spesialstyrker satte pris på deres kampeffektivitet i Afghanistan. Carl Gustaf, kalt M11 og deretter M500 i sin nyeste versjon, veier 350 kg, og kan også nå faste mål på 4 m, eller mobil på XNUMX m, takket være sine ustyrte raketter som kan være anti-panser, fragmentering, termobariske eller til og med røyk bombe, og hvis enhetspris tilsvarer ATXNUMX.

Carl Gustaf M4 3 1180x786 1 Forsvarsnyheter | Forsvarskontrakter og anbudskonkurranser | FORENTE STATER
M4 Carl Gustaf rekylfri pistol har sett sin vekt redusert til kun 7 kg eksklusive ammunisjon takket være bruken av titan og komposittmaterialer. Den skyteklare skytestasjonen veier kun 11 kg, knapt mer enn en AT4

Tilbakekomsten av risikoen for engasjement med høy intensitet, og fremgangen gjort av våpensystemer produsert i Kina eller Russland, førte til at den amerikanske hæren vurderte at engasjementsavstanden til disse systemene nå var for kort, selv i et urbant miljø. Dette er grunnen til at svenske Saab og amerikanske Raytheon fikk mandat innenfor rammen av Rapid Innovation Funding eller RIF-systemet, til å designe en ny lett panservernammunisjon som er i stand til å erstatte AT4- og M4-rakettene, men som har et laserstyringssystem. med en rekkevidde utvidet til 2000 m selv mot bevegelige mål, som ny lett anti-tank missil Enforcer fra europeiske MBDA. Dette nye missilet, utpekt Guided Multipurpose Munition, har blitt testet av produsenter, både fra en AT4 rakettkaster og Carl Gustaf M4, i november 2020, ifølge en felles pressemelding fra Raytheon og Saab. 5 skudd gjorde det dermed mulig å validere presisjonen til systemet med mål i en avstand på 1500 til 2500 m, og kapasiteten til å ødelegge den militære ladningen, både mot forskanste og betongmål og mot et pansret kjøretøy.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheter | Forsvarskontrakter og anbudskonkurranser | FORENTE STATER

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbudet gjelder fra 10. til 20. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler