Arleigh Burke, Kongo, Super Gorshkov: Modern Destroyers - Del 2

Denne artikkelen følger artikkelen "Hobart, Type 52D, Sejong the Great: modern destroyers - Part 1" publisert 24. mai 2021, som presenterte Hobart (Australia), Type 052D/DL (Kina), Sejong the Grand (Sør-Korea). ) og Kolkata (India). Den andre delen fullfører dette panelet av de åtte hovedklassene til Modern Destroyers, med Kongo-klassen (Japan), Arleigh Burke (USA), Daring (Storbritannia) og 22350M Super Gorshkov (Russland).

Kongo-klasse (Japan, 4 + 2 + 2 enheter)

De japanske marineforsvarsstyrkene anses å være den tredje kraftigste væpnede flåten i verden, spiller på nivå med Russland og gir bare etter for den amerikanske marinen og kinesiske marinestyrker.

Og de 4 tunge destroyerne i Kongo-klassen, som legges til de 4 tunge luftverndestroyerene fra Atago- og Maya-klassene, bidrar sterkt til denne posisjonen, sammen med de ca. 20 s.Soryu og Taigei-klasse havangrep ubåter.

Avledet fra de amerikanske Arleigh Burke-klasse destroyerne vist nedenfor, Kongo-klasse destroyere var de første ikke-amerikanske skipene som ble utstyrt med kjent SPY-1 radar og AEGIS-systemet, som til nå kun utstyrte Ticonderoga-krysserne og de første Arleigh Burkes.

Byggingen av de 4 Kongos begynte i 1990 og ble fullført i 1998, for å erstatte ødeleggerne av Amatsukaze-klassen som fortsatt er utstyrt med Tartar-systemet og SM1-MR-missiler, mens det var risiko for å møte sovjetiske supersoniske bombefly Tu -22M3 Backfire- C og deres AS-4 Kelt supersoniske antiskipsmissiler ble tatt mer og mer alvorlig av den japanske marinen på slutten av 80-tallet da beslutningen om å bygge disse skipene ble tatt.

Den japanske marinen justerer 8 store moderne destroyere av Kongo-klassen og derivater
Kongo-klassens ødeleggere nærmet seg amerikaneren Arleigh Burke på mange punkter, hvorfra de adopterte AEGIS hovedvåpensystem og SPY-1D-radaren.

161 m lang for en lastet tonnasje på 10.000 90 tonn, bærer Kongo, som den amerikanske Burke Flight I, 41 Mk2 vertikale siloer for å implementere SM-3 luftvernmissiler eller ASROC antiubåtmissiler, samt SM2003 antiballistiske missiler siden moderniseringen i XNUMX.

En 127 mm kanon, 8 Harpoon anti-skip missiler, 2 CIWS Phalanx og 2 trippel torpedorør fullfører bevæpningen. I likhet med Burkes har Kongos også et SQS-53C skrog ekkoloddsystem, og bruker et SH-60J marinehelikopter for å styrke sine ASW-evner.

Lengre enn 4 meter ble 2 Atago-klassedestroyere bygget fra 2004 til 2008 for å erstatte Tashikaze-klassen destroyere, også utstyrt med Tartar-systemet. I motsetning til de mer allsidige Kongos, var Atagos spesialisert på anti-fly og anti-missil krigføring, og beskyttelse av de japanske kystene mot nordkoreanske ballistiske missiler.

For dette ble skipene utstyrt med SPY-1D (V) radaren, en utvikling av SPY-1D som utstyrer Kongo, men som gir mye bedre ytelse nær kysten, for å la skipene bedre beskytte den japanske kysten ...

De 2 skipene bærer også SM3 anti-ballistisk missil, og har 96 vertikale siloer og ikke 90 som Kongo. Selv om den har en hangar og en plattform for å betjene et ASM SH-60J helikopter, er det sjelden ombordstigning.

både Maya-klassens ødeleggere ble bygget mellom 2017 og 2021 for å erstatte Hatakaze-klassens destroyere, de siste skipene til de japanske marinestyrkene som brukte Tartar-systemet. Avledet fra Atago, inneholder Maya hovedkarakteristikkene, inkludert SPY-1D(V)-radaren og de 96 vertikale siloene.

Mer moderne kan de bruke SM-6-missilet som er i stand til å treffe ballistiske missiler så vel som skip og landmål. På den annen side har de to skipene en fremdriftsarkitektur som er radikalt forskjellig fra Kongo og Atago basert på 4 LM-2500 gassturbiner.

Mayaene bruker på sin side en gasselektrisk hybrid fremdrift kalt COGLAG (Combined Gas turbine-eLectric And Gas), som gir mye større elektrisk kraft enn sine forgjengere, og gir dem derfor betydelig skalerbarhet for å imøtekomme, i fremtiden, rettet energivåpensystemer, eller en Rail Gun elektrisk kanon.

Arleigh Burke Class (USA, 75 enheter +)

På slutten av 60-tallet var destroyeren et overflateskipsformat som ikke lenger var veldig populært blant amerikanske marineplanleggere, som da favoriserte bygging av guidede missilkryssere, hvorav noen var atomdrevne, som Virginia, og svært vellykkede klasser av fregatter, med Knox etterfulgt av O/H Perry. Faktisk, fra 1970 til midten av 80-tallet, lanserte den amerikanske marinen bare konstruksjonen av 35 destroyere, 31 av Spruance-klassen og 4 av Kidd-klassen.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Surface Fleet | Militær sjøkonstruksjon | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler