Le Rafale ville være i en god posisjon i Sveits

- Annonse -

Spenningen vokser i det sveitsiske konføderasjonen ettersom kunngjøringen av valget av kampflymodell for å erstatte F/A 18 Hornet og F-5 Tiger, planlagt i slutten av denne måneden, nærmer seg. Og ifølge informasjonssiden lematin.ch, som er en av flaggskiptitlene til landets ledende pressegruppe, the Rafale ville fremstå som Berns favoritt i denne svært strategiske konkurransen for alle involverte produsenter. Faktisk, ifølge artikkelen publisert i dag, ville sveitsiske myndigheter gå inn for en europeisk løsning fremfor et amerikansk fly, både av politiske og operasjonelle årsaker, de to involverte europeiske flyprodusentene, Airbus Defence&Space og Eurofighter-konsortiet presentert av Berlin for Typhoon, og Dassault Aviation presentert av Paris for Rafale, ledsaget av en mer vellykket industri- og sikkerhetssamarbeidspakke som i større grad respekterer sveitsiske særtrekk.

For lematin.ch tyder flere opplysninger på at det franske tilbudet vil bli favorisert av Berne, spesielt på grunn av den større eksponeringen av Rafale i presentasjonene til Forsvarsdepartementet, men også etter valget annonsert for noen måneder siden aven Thales Skyview-løsning å pilotere landets luftvernforsvar. Objektivt sett utgjør ikke disse dataene formelle indikasjoner på valg, men det ser ut til at journalisten hadde tilgang til uoffisielle tillit om emnet. Andre opplysninger tyder imidlertid på at Paris nå vurderer tilbudet sitt som en god posisjon i denne konkurransen.

Swiss Air Force F18-patrulje i fjellene i Alpene Defense News | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Den sveitsiske konkurransen tar sikte på å erstatte F / A 18 og F5 til det sveitsiske luftforsvaret

Faktisk, først av alt, Dassault og teamet Rafale forbli veldig mobilisert rundt denne konkurransen, selv om flere andre hete temaer opptar dem. Under et intervju gitt til BFM Business Channel, indikerte Eric Trappier, administrerende direktør i Dassault Aviation, at han hadde til hensikt å registrere minst to nye bestillinger i år, en av dem kommer fra India, «andre fra et annet uspesifisert land. I tillegg vet vi at diskusjonene er veldig langt fremme med Indonesia, og at det pågår diskusjoner med andre land, som De forente arabiske emirater eller Irak. Men de siste årene har Dassault vist at de vet hvordan de skal konsentrere innsatsen om konkurranser og markeder med potensial, og trekke seg fra ikke-åpne konkurranser, som i Canada eller Belgia. Derfor viser det faktum at den franske flyprodusenten fortsetter sin innsats og sitt engasjement i Sveits, så vel som i Finland, at den har stor tro på sine sjanser.

- Annonse -

For det andre, og mer subtilt, konstaterer vi at Forsvarsdepartementet ikke har gjort det ennå ingen ordre for regulering av flåten kunngjort angå 12 Rafales som vil bli kjøpt brukt fra Frankrike av Kroatia. Kontrakten er selvsagt ikke offisielt signert ennå, men fraværet av en kunngjøring på dette området ser ut til å vise at Dassault og Forsvarsdepartementet forventer nye ordrer på kort sikt, som potensielt kan skalere opp produksjonskjeden. Rafale i årene som kommer. For industrimannen er det faktisk nødvendig å jevne ut produksjonskapasiteten best mulig, som kan variere fra 11 til 36 enheter per år for Merignac samlebånd, over tid, samtidig som leveringsplanene til eksportkundene respekteres. Under disse forholdene kan det være å foretrekke å utsette utskiftingen av de 12 kroatiske flyene utover 2023/2024, når de faktisk vil bli tatt fra flyvåpenets varelager, for å opprettholde stabil og optimalisert produksjon så lenge som mulig, hvis mulig. selv til NGF-produksjonen starter.

Husk at de franske hærene venter på levering av 28 Rafale F3R mellom 2022 og 2024, inkludert 27 for luft- og romstyrken og ett eksempel for Naval Aeronautics, som legger til 12 Rafale forskjøvet fra den greske ordenOg 30 F4 standardfly skal leveres mellom 2027 og 2029. I tillegg til disse 70 flyene, må Dassault også produsere 30 nye Rafale for Egypt og 6 for Hellas, med en sannsynlig rask utvidelse av 6 andre enheter. Derfor sannsynlige ordrer Indisk (36 enheter), Indonesisk (36 enheter) og potensielt Sveits (ca. 40 enheter) og Finsk (56 enheter), har i hver av dem en meget betydelig dimensjonerende effekt, som må integreres før du legger til last for utskifting av 12 Rafale kroatere. Det er derfor sannsynlig at disse enhetene, som naturlig vil bli erstattet for å være i samsvar med formatet for 2013-papiret og den strategiske gjennomgangen for 2017, vil ikke bli bestilt før Dassault og den franske staten har en klar visjon om den fremtidige lasteplanen, dvs. utover 2022 og derfor det nåværende rettsvesenet, for en levering som åpenbart ikke vil finne sted før neste programmeringslov, og vil bli gjort direkte til standard F4.2.

verksted Rafale 1 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
For Dassault som for den franske staten er det nå viktig å optimalisere leveringsplanen for Rafale produkter for å oppnå en mest mulig jevn industriell aktivitet.

Det endelige valget av Bern kan gjøres 23. juni ifølge lematin.ch, og det er ingen tvil om at de 4 produsentene som fortsatt er i gang alle er mobilisert, da denne avgjørelsen vil være avgjørende. For Boeing og dets F/A 18 E/F Super Hornet vil en sveitsisk (eller finsk) ordre bety å opprettholde produksjonslinjen til flyet i ytterligere 2 år, mens den amerikanske marinen har bestemt seg for ikke å bestille noen nye Super Hornets fra nå av. Det samme gjelder for Typhoon Europeisk, siden flyet ikke lenger vil bli bestilt av London, og sannsynligvis ikke lenger av Berlin utover erstatningen av Tornado som ble annonsert i fjor. Når det gjelder F35A, vil dette være et viktig kommersielt argument i et land som er kjent for strenge utvelgelsesprosesser, spesielt ettersom det amerikanske flyvåpenet fortsetter sitt opprør for å redusere volumet av fly hun skal anskaffe.

- Annonse -

for Rafale, en beslutning i dens favør fra Berne ville også være mer enn strategisk. Det ville faktisk vært en første seier for det franske flyet over den amerikanske F35A i en åpen konkurranse og ikke påvirket av hensyn som kommer fra NATO. Dette vil også tillate Dassault Aviation og det franske BITD å øke samarbeidet med den sveitsiske forsvarsindustrien, spesielt siden det franske industrielle kompensasjonstilbudet er nøye utviklet for å være bærekraftig og bærekraftig over tid. Til slutt vil dette bekrefte attraktiviteten til Rafale F4 i dag, som et økonomisk og effektivt alternativ til F35A, samtidig som den utvider den installerte basen, og derfor reduserer vedlikeholds- og utviklingskostnadene over tid. I tillegg, og indirekte, kan valget til fordel for det franske flyet påvirke avgjørelsen om det sveitsiske luftvernsystemet som den fransk-italienske SAMP/T Mamba blir konfrontert med den amerikanske Patriot. Alt som gjenstår å gjøre er å vente på den offisielle utpekingen av vinneren innen 2 eller 3 uker. Det er imidlertid viktig å være forsiktig med rykter og overtolket informasjon, og fremfor alt å ikke erklære seier for tidlig.

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler