Kina offisielt topp prioritet for Pentagon nå

Som vi vet, har mange Pentagon-tjenester anslått de siste årene, til og med måneder, at fremveksten av kinesisk militærstyrke har blitt den viktigste trusselen mot USA og dets allierte, både i Stillehavsteatret og i verden. Men et konfidensielt direktiv som det amerikanske nettstedet BreakingDefense.com er blitt informert om, viser at fra nå av er det hele Pentagon som mener at denne trusselen er prioritet for de amerikanske hærene, til det punktet at de overlater den eksklusive ledelsen til forsvarsministeren selv, general Lloyd Austin, som vil ha ansvaret for definere og implementere Pentagons "Kina"-politikk. Dette er en hendelse av sjelden betydning i USA, fordi selv de mest innflytelsesrike forsvarsministerene, som Donald Rumsfeld eller Robert McNamara, aldri har hatt ansvaret for et så spesifikt oppdrag overfor en stor potensiell motstander.

Denne utnevnelsen gir forsvarsministeren omfattende beslutnings- og kontrollmakt over mange aspekter, spesielt over implementeringen av den nye Joint Warfighting-doktrinen som, mye mer enn utviklingen av nye våpensystemer eller nye offensive teknologier, utgjør hjertet av kortsiktig reaksjon fra de amerikanske hærene for å motarbeide kinesisk makt i årene som kommer. Hvis hjertet av denne doktrinen er basert på Joint All-Domain Communication & Command-systemet, eller JADC2, utviklet av US Air Force, er ledelsen nå tildelt direkte til sekretær Austin, noe som tydelig viser den avgjørende rollen som denne nye tilnærmingen representerer for Pentagon.

Alle domene Forsvarsnyheter | Militære allianser | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats
JADC2-doktrinen, som tar sikte på å øke og optimalisere utveksling av informasjon og samarbeid mellom alle enheter som er tilstede på slagmarken eller til støtte for den, er kjernen i den amerikanske strategien for å svare på kort sikt på økningen i makten til de kinesiske væpnede krefter.

Tekniske og operasjonelle aspekter er ikke de eneste som faller innenfor rammen av det nye ansvaret til den amerikanske forsvarsministeren. Faktisk, og samtidig med innsatsen som Joe Biden har gjort siden innsettelsen, og de første effektene av disse vil merkes under den nåværende europeiske turneen til den amerikanske presidenten, vil Lloyd Austin også være ansvarlig for å konsolidere nettverket av allianser i statene. - United, enten det er i Stillehavet eller på resten av planeten, for å presentere en samlet front av "vestlige demokratier" mot Kina, og dermed, håper vi, å avskrekke det fra å implementere potensielt svært farlig politikk. Vi tenker naturligvis på situasjonen i Sør-Kinahavet, hvor Beijing krever full besittelse av flertallet av holmer og skjær som er oppført på "historiske" grunner, helt i strid med internasjonale forskrifter, og skaper et økende antall områder med spenning med sine naboer. som Japan, Vietnam, Indonesia og Filippinene.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Militære allianser | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler