Indonesia formaliserer sin ordre på 36 Rafale

- Annonse -

2021 vil etter all sannsynlighet være året for Rafale i det militære luftfartsmiljøet. Faktisk, ifølge det indonesiske nettstedet Airspace-Review.com, myndighetene i Jakarta har angivelig signert en "innledende kontrakt" med Dassault Aviation som baner vei for filialforhandlinger om anskaffelse av 36 fly Rafale som en del av "Come Into Force"-planen (på engelsk i teksten) med sikte på å signere den endelige kontrakten i desember 2021. Bransjeforhandlingene vil spesielt fokusere på den industrielle og økonomiske kompensasjonspakken som følger med programmet, med særlig indonesisk lov som klar og streng på dette emnet.

Selv om det strengt tatt ikke er en fast ordre som krever betaling av et depositum, utgjør denne signaturen en offisiellisering av de bilaterale forhandlingene som finner sted mellom Paris og Jakarta, ved å integrere den i den juridiske prosessen som er gitt av Indonesisk lovgivning. Forhandlingene som kommer vil fortsatt være lange og vanskelige, som demonstrert av anskaffelsesprogrammet for et titalls Su-35 som også hadde nådd dette stadiet, men som i flere år satt fast i spørsmålet om industriell kompensasjon og økonomisk, og endte opp med blir utsatt under trusselen om amerikanske sanksjoner i henhold til CAATSA-lovgivningen. Faktum er fortsatt at dette utvilsomt er gode nyheter for Dassault Aviation og den franske militære luftfartsindustrien, som har sett mange prosjekter utvikle seg raskt de siste månedene, siden i tillegg til de 3 bestillingene fra Hellas, Egypt og Kroatia som allerede er registrert, Rafale er tilsynelatende i en gunstig posisjon i den sveitsiske konkurransen, at Dassault forventer en sannsynlig ny ordre på 2 ekstra skvadroner fra New Delhi, og at det er oppnådd åpninger med flere andre land som De forente arabiske emirater.

Su27SKM indonesia Forsvarsnyheter | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
den Rafale French må erstatte de indonesiske Su-27-ene som for tiden går tom for damp

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

- Annonse -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler