Dette er et godt tidspunkt å utvikle en Rafale av elektronisk krigføring!

Siden starten av 2021 har det franske kampflyet Rafale av Dassault Aviation nyter betydelig kommersiell suksess, med ikke mindre enn 4 nye bestillinger eller forhåndsbestillinger fra Hellas, Egypt, Kroatia og Indonesia, for totalt 96 fly. I følge den sveitsiske pressen vil den også bli favorisert av sveitsiske myndigheter for å erstatte deres F/A 18 Hornet og F5 Tiger II, og andre land, som India og De forente arabiske emirater, vurderes også for å bestille dette år eller neste år. Det må sies at Rafale i sin nåværende versjon F3R multi mission, og enda mer i sin neste versjon F4 som vil bringe den helt inn i 5. generasjon, er det ingen mangel på argumenter å fremme. Like komfortabel i luftkamp som i angrepsoppdrag, tilbyr den sjelden allsidighet og et svært gunstig forhold mellom ytelse og pris. I tillegg demonstrerte den sin kampeffektivitet og dens utmerkede tilgjengelighet, spesielt under de operative oppdragene til det franske kjernefysiske hangarskipet, Charles de Gaulle.

Det er vanlig å si at Rafale vet hvordan man gjør alt, fra avlytting til skypoliti, fra kirurgiske målrettede angrep til atomoppdrag. Men det er ett område som det franske flyet ikke er godt bevæpnet for, det av elektronisk krigføring, og undertrykkelsen av motstridende luftvernforsvar. Gjerne, den Rafale har et SPECTRA selvbeskyttelsessystem kjent for å være svært effektivt for å hindre fiendtlige radarer og missiler. I tillegg gir dens sniking, hvis den ikke tilsvarer den til en amerikansk F35, den fortsatt utmerket radardiskresjon, spesielt siden flyet vet hvordan det flyr perfekt i svært lav høyde og i høy hastighet i automatisk modus. unngå oppdagelse. Men den har strengt tatt ikke kapasitet til å nøytralisere fiendens avanserte luftvernforsvar, ved å blokkere søke- og brannradarene deres, og ved å eliminere dem ved å bruke anti-strålingsammunisjon, slik TO DO kan. EA18G Growler fra den amerikanske marinen For eksempel. Denne kapasiteten vil imidlertid representere en meget betydelig merverdi for de franske flyene, både til fordel for de nasjonale luftstyrkene og når det gjelder eksport. Mens antall luftstyrker som implementerer Rafale forventes å ekspandere raskt, synes øyeblikket ideelt for å designe en versjon av enheten spesialisert på elektronisk og cyberkrigføring og eliminering av luftvernforsvar: Rafale E.

Rafale F3R Marine 1-forsvarsanalyse | Jagerfly | Awacs og elektronisk krigføring
Den franske marinen kunne også ha stor nytte av en versjon dedikert til elektronisk krigføring og eliminering av fiendtlige radarer fra sin Rafale M

Å lage Rafale et elektronisk krigføringsfly, er det ikke nok å legge til noen få HARM anti-strålingsmissiler og pod jammers. Faktisk krever elektronisk krigføring og undertrykkelse av forsvar homogene evner, basert på 4 hovedpilarer:

  • En enhet med tilstrekkelig energikraft, i dette tilfellet elektrisk kraft, for å drive høyeffektsjammere. I tillegg må mannskapet være beskyttet mot denne høyenergistrålingen, og ha et menneske-maskin-grensesnitt tilpasset dette oppdraget, samtidig som de beholder de iboende egenskapene til enheten, for eksempel selvforsvar ved bruk av missiler.luft-luft. Den må også ha ekstra antenner og mottakere som gjør at den kan oppdage elektromagnetiske kilder, for å sikre identifikasjon, lokalisering og nøytralisering.
  • Elektronisk krigføring med høy effekt og cyberkrigføring, siden de to domenene har en tendens til å slå seg sammen nå, for å motvirke deteksjonsegenskapene til motsatte radarsystemer
  • Anti-stråling luft-til-bakke ammunisjon, ofte kalt anti-radar, i stand til å oppdage og videresende den elektromagnetiske strålen fra en radarstasjon for å ødelegge den
  • Til slutt er det viktig å ha presise og oppdaterte data om motstående radarer, som Luft- og romforsvaret vil ha til disposisjon med erkeengelprogrammet

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Awacs og elektronisk krigføring

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler