US Air Force ønsker å utforme NGAD-programmet som en familie av jagerfly

Siden begynnelsen av 70-tallet og ankomsten av de første digitale systemene om bord i kampfly, har svært få utviklingsprogrammer fokusert på å utvikle ikke én enhet, men en familie av enheter knyttet sammen av den samme teknologiske basen, som tilfellet var med Mirage III eller F4 Phantom II familie. I beste fall dukket det opp noen spesialiserte versjoner, for eksempel EA18G Growler avledet fra F/A 18 F Super Hornet for elektronisk krigføring, eller F15E Strike Eagle avledet fra F15C Eagle for angrep. Den eneste familien av kampfly som virkelig har lyktes i å etablere seg i løpet av de siste 50 årene er ingen ringere enn den sovjetiske/russiske flankeren som vil se, fra luftoverlegenhet Su-27, utformingen av den to-seters Su-30 flerbruksfly. , den ombordsatte Su-33, langdistansebombingen Su-34, og i sin ultimate versjon, Su-35s, mens Kina på samme tid og på samme grunnlag utviklet J-11 for luftoverlegenhet, tok fatt på J15 og fleroppdrags to-seter J-16, de to sistnevnte har også gitt opphav til elektronisk krigføringsversjoner J15D og J16D.

Grensene for dagens industrielle doktrine

Allsidighet, skalerbarhet og masseproduksjon var faktisk blitt hevet til rangering av absolutt dogme både av produsenter og av luftstyrkene, som så det som et svar på den ubønnhørlige økningen i anskaffelseskostnader og besittelse av kampfly, som utviklet seg mye. raskere enn budsjettene til luftstyrkene skulle gjennomføre dem. Og faktisk, den nåværende generasjonen av kampfly, slik som F35, den Rafale eller Typhoon, representerer den ultimate kulminasjonen av denne doktrinen, med enheter som er i stand til å utføre alle oppdrag i spekteret og utvikler seg over tid for å forbli på toppen av den nåværende teknologiske pyramiden. Det amerikanske luftvåpenet deltok aktivt i å promotere denne modellen, først gjennom F15 og F16, deretter F35A, lenge ansett som det ultimate kampflyet av Pentagon, inntil kompromisser som var nødvendige for å oppnå denne vanskelige ligningen eksploderte i ansiktene til amerikanske strateger, og det ble tydelig at bærekraften til en slik modell førte til slike overdrevne utgifter at de ville føre til atrofi av luftstyrkene selv. Daværende direktør for oppkjøp for det amerikanske luftforsvaret, doktor Will Roper demonstrerte at tilleggskostnadene knyttet til allsidigheten og skalerbarheten som kreves av denne modellen, samt konsekvensene for den amerikanske industrielle strukturenstorproduksjon, hadde blitt, innenfor rammen av F35-programmet, kontraproduktivt og handikapende både for planlegging og for den operative aktiviteten til de amerikanske luftstyrkene.

Will Roper Analyser Defense | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Den tidligere direktøren for oppkjøp og utvikling av det amerikanske luftvåpenet, Will Roper, forsvarte ivrig en ny doktrine for utvikling av kampfly som en del av en ny "Century Series"

Dessverre var Lockheed-Martin-programmet i mellomtiden blitt så gigantisk og polymorft at det var nesten umulig for det amerikanske flyvåpenet å omdirigere sine investeringer mot en mer pragmatisk tilnærming, og fremfor alt bedre tilpasset utfordringene som oppgangen genererte ved makten til de kinesiske og russiske væpnede styrkene. Med 250.000 48 arbeidsplasser fordelt på 50 av de 35 amerikanske statene, er FXNUMX-programmet faktisk politisk urørlig, og den minste uttalelse som kan undergrave det fører til en umiddelbar reaksjon fra mange amerikanske parlamentarikere, men også mektige fagforeningsorganisasjoner i landet. For å komme ut av denne blindveien, det ser ut til at det amerikanske flyvåpenet satser på Next Generation Air Dominance Program, eller NGAD, hvorved den godt kunne oppnå sine mål til tross for den voldsomme motstanden fra F35-økosystemet.

Gjør NGAD-programmet om til en familie av enheter


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler